ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Η άρνηση των ευρωπαίων ηγετών, κυρίως της Γερμανίδας Καγκελάριου, να βοηθήσουν την Ελλάδα προκαλεί μια αρπακτική κερδοσκοπία που απειλεί όλη την ευρωζώνη.
Χωρίς δισταγμό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, έχουν επενδύσει και έχουν διασώσει τις Τράπεζες δανείζοντάς τες με τόκο 1%, τις Τράπεζες που είναι υπεύθυνες για αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Φαίνεται ότι το να επιτευχθεί αλληλεγγύη ανάμεσα στα Κράτη Μέλη της ΕΕ είναι τόσο δύσκολο, ώστε να αφήνεται η Ελλάδα στην εγκατάλειψη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δανείσει την Ελλάδα σε τοκογλυφικά επίπεδα αναγκάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό, μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις καθώς και περικοπές στην εκπαίδευση και την υγεία!
Αύριο θα στραφούν στην Πορτογαλία, την Ισπανία αλλά κι άλλες χώρες; Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας!
Έχει συγκληθεί Συμβούλιο της ΕΕ για τις 10 Μαΐου, αλλά ο χρόνος τρέχει! Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά ζητά έκτακτη και επείγουσα συζήτηση στις 5 ή 6 Μαΐου κατά την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και πριν τη συνάντηση του Eurogroup που θα συζητήσει τους όρους για την ενεργοποίηση του δανείου προς την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *