Διόδια και στην ψηλή Γέφυρα (;)

Την έγκριση για δημιουργία νέων διοδίων λίγο πριν την ψηλή Γέφυρα της Χαλκίδος πήρε η εταιρία που της έχει παραχωρηθεί η κατασκευή του δρόμου Σχηματάρι- Χαλκίδα, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ περί του αντιθέτου αλλά και κάθε κυβερνητικού παράγοντα που πέρασε από την Εύβοια!
Αν και το ΥΠΕΧΩΔΕ κατ αρχάς είχε απορρίψει την πρόταση της εταιρίας Νέα Οδός Α. Ε «να στήσει σταθμούς διοδίων σε όλους τους κόμβους της παραχώρησης, εν τούτοις η υπογραφείσα σύμβαση δίνει το δικαίωμα να… κλείσει όλες τις εισόδους από κόμβους»!
Αν όντως συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το διόδιο στο Σχηματάρι και απλώς να γίνει η μεταφορά του σταθμού λίγο πριν τη Χαλκίδα.
Όμως προκύπτουν «ερωτήματα», όπως «τι ακριβώς θα πληρώνουν οι κατευθυνόμενοι προς και από τη Χαλκίδα στον κόμβο του Καπανδριτίου» και «εάν ο κόμβος Οινοφύτων θα επιβαρύνει τους οδηγούς που θα κατευθύνονται προς τη Χαλκίδα»;
Διότι σύμφωνα με την σύμβαση προβλέπονται κόμβοι διοδίων σε Καπανδρίτι- Μαλακάσα- Οινόφυτα και Χαλκίδα και μένει να διευκρινιστεί εάν αυτοί οι σταθμοί αφορούν τους διερχόμενους οδηγούς στο εθνικό οδικό δίκτυο ή μόνο τις εισόδους στις παρακαμπτηρίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *