ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΙΚΑ

«Τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα». Με τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η είσοδος και η έξοδος της Λουτρόπολης, στο δρόμο Λουτρά Αιδηψού – Χαλκίδα, έκλεισαν από δύο τεράστιους βράχους και εκατοντάδες κιλά χώμα. Μέχρι τώρα άνοιξε το ένα ρεύμα και θα ανοίξει και το άλλο, αλλά πολύ σύντομα ο εν λόγω δρόμος θα ξανακλείσει σε άλλο σημείο του, δημιουργώντας – όπως πάντα – συνεχή προβλήματα στην περιοχή. Είδαμε βέβαια στο internet θέσεις πολιτικών πρόσωπον για το δρόμο, αλλά οι κάτοικοι πλέον δεν πιστεύουν τίποτα απ’ όσα λέγονται.
Εξαιρετικά χαμηλή είναι η τιμή της ρητίνης -20 λεπτά το κιλό για το 60% της παραγωγής που έχει ήδη διατεθεί και 15 λεπτά για το υπόλοιπο 40% – για τους ρητινικαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας. Η μείωση της τιμής του προϊόντος οφείλεται σε εταιρία που δρα μονοπωλιακά στη χώρα, εκεί οι ρητινοπαραγωγοί διαθέτουν αποκλειστικά το προϊόν τους και επομένως αυτή αποβαίνει καταστροφική για τους ρητινοκαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας, αφού η καθίζηση του εισοδήματός τους είναι σοβαρότατη.
Τέλος η αγορά ή μη από την εταιρία της παραγωγής παίζει ρόλο στην επιδότηση. Σχετική ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άγρια εκμετάλλευση των παραγωγών κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη. Τριακόσιες θέσεις εργασίας και καθαρό περιβάλλον προσφέρει στο Δήμο Κηρέως η επενδυτική πρόταση γνωστής εταιρίας για δημιουργία σύγχρονου ναυπηγείου πολυτελών σκαφών αναψυχής, στο Κυμάσι. Η πρόταση έγινε αποδεκτή φυσικά από το Δήμαρχο Κηρέως κο Πρόδρομο Ενωτιάδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *