…ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΙΚΑ

Ημερίδα για την ζεύξη του Μαλιακού στο ξενοδοχείο «Θέρμαι Σύλλα» της Αιδηψού με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Εύβοιας του τέως Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου του νησιού και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κου Σταύρου Καμαριώτη.
Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις στην ημερίδα αφορούσαν: «τα 20 χρόνια αγώνα για την ζεύξη του Μαλιακού», «τις χωρικές οικονομικές μεταβολές της ζεύξης», «την αναγκαιότητα κατασκευής της ζεύξης», «την συγκοινωνιακή και κυκλοφοριακή θεώρηση αυτής» και την «περιβαλλοντική θεώρηση του έργου».
Στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κος Ιωάννης Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Γιώργος Μπαμπαλής.
Βεβαίως ήταν μία ημερίδα που τα είχε όλα, αφού διέθετε εισηγήσεις από εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Αθηνών, Μαγνησίας, Εύβοιας), από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές (Πατρών, Θεσσαλίας), τεκμηριωμένες απόψεις από σεισμολόγο (κος Παπαζάχος), περιβαλλοντολόγους, αλλά και λύσεις κατασκευαστικές, λόγω εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας, που δημιούργησε τη γέφυρα Ρίου- Αντίρριου, αλλά και του τραπεζικού συστήματος χρηματοδότησης.
Αντιρρήσεις υπήρξαν από τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, ο οποίος μίλησε για εναλλακτικές λύσεις στην ενδοχώρα της Φθιώτιδας, προκειμένου να μειωθεί η χιλιομετρική απόσταση, κατά 70 χλμ, του ΠΑΘΕ. Έτσι όμως το βόρειο τμήμα της Εύβοιας μένει «εκτός νυμφώνος»… Την επιτυχία της ημερίδας συμπληρώνουν οι προσωπικότητες που παρευρέθησαν ήτοι: η αντιπροσωπεία της Μαγνησίας (κοι Γιάννης Πρίτζος, Ηλίας Ξηρακιάς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Σπυράτης Αναγνώστου ΤΕΕ), οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές ( Σταύρος Πολύζος, ), ο Περιβαλλοντολόγος κος Γ. Λώλος, ο Νομάρχης Εύβοιας κος Αθανάσιος Μπουραντάς, ο πρώην υπουργός κος Βασίλης Κεδίκογλου, η βουλευτής Εύβοιας και εκ νέου υποψήφια κα Κατερίνα Περλρπέ- Σηφουνάκη, ο υποψήφιος βουλευτής κος Σταύρος Καμαριώτης και ασφαλώς ο λαός της Βόρειας Εύβοιας, που έδωσε βροντερό «παρών», γεμίζοντας ασφυκτικά το Συνεδριακό κέντρο του «Θέρμαι Σύλλα Spa».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *