αυτό και αν ειναι βιογραφικό!!!


Μαρία Ι. Γερογιάννη
Δημοσιογράφος – Νομικός
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με τον Χ.Παγώνη
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάκιγκχαμ (Αγγλία).
Φέτος ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, στον τομέα Θεωρίας και Ιστορίας του Δικαίου, με κατεύθυνση «Κοινωνιολογία του Δικαίου». Κατέχει ακόμη έναν μεταπτυχιακό τίτλο στο «Διεθνές και Εμπορικό Δίκαιο», του Πανεπιστημίου του Μπάκιγκχαμ.
Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες (ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ) και για αρκετά χρόνια στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3,  στη σύνταξη και εκφώνηση δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκών Εφημερίδων (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) από το 2003.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλία συνεργάστηκε με αθηναϊκές εφημερίδες και παράλληλα είχε δική της εκπομπή στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (London Greek Radio). Δημοσίευσε αποκλειστικές συνεντεύξεις με διεθνείς προσωπικότητες όπως: ο τότε διαμεσολαβητής της Ε.Ε. για τη Γιουγκοσλαβία, Λόρδος Ντέιβιντ Όουεν, η βρετανίδα ευρωβουλευτής Πωλίν Γκρην, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου, ο αμερικανός πολιτικός Κάσπαρ Ουάινμπέργκερ, ενώ ως διευθύντρια της πανεπιστημιακής εφημερίδας του Μπάκιγκχαμ εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία θήτευε πρύτανης του Πανεπιστημίου.
Έρευνά της για το ραδιόφωνο, με τίτλο: «Ιδιωτική Ραδιοφωνία και πολιτική παρέμβαση: Η περίπτωση του Σκάι στις αρχές του ’90», δημοσιεύτηκε σε τόμο της σειράς «ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» των εκδόσεων «ΠΑΠΑΖΗΣΗ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *