ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ……

Κύριε Υπουργέ,

Ο Νόμος 3845/6-5-2010 που αφορά:

« Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.», μεταξύ των επώδυνων για το λαό μέτρων, έχει και προβλέπει και μέτρα για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και δίδει εξουσιοδοτικές αρμοδιότητες στους Υπουργούς για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

Μεταξύ αυτών, προβλέπει στο άρθρο 2 παράγραφος 8 ότι:

« οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι των 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο (2) χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις….»

Επειδή, την περίοδο αυτή βιώνουμε το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και επιχειρήσεων και από ότι δείχνουν τα στοιχεία, το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, πιστεύω πως άμεσα θα πρέπει να εκδώσετε την απόφαση, όπως εξουσιοδοτείστε από το σχετικό άρθρο, ώστε να καθορισθούν με σαφήνεια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων.

Δεν θα πρέπει οι πρώην… επαγγελματίες που βρίσκονται στην δεινή αυτή θέση να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, να έχουν μεταξύ των άλλων και την αβεβαιότητα της ασφάλισης τόσο των ιδίων, όσο και των μελών των οικογενειών τους.



Κύριε Υπουργέ, σήμερα όσο ποτέ, είναι ανάγκη η κοινωνική ευαισθησία την οποία είμαι σίγουρος πως έχετε, εσείς και η Κυβέρνηση, να γίνει με τις αποφάσεις σας, χειροπιαστή, πως όφελος της διαφύλαξης ενός αρραγούς κοινωνικού μετώπου, ικανού και αναγκαίου, ώστε τα αποτυπώματα της κρίσης, σε λίγο καιρό να είναι πικρή ανάμνηση..!!

Με τιμή

Γιώργος Μητροπέτρος

Οικονομολόγος

Πρώην Πρόεδρος 9ου Π.Τ.

Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Τηλ. 2221082661- 6932603718

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *