Έσφαξαν τράγο και έκλεψαν και πουλιά!

Τα πουλιά που φιλοξενούνται στα κλουβιά του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας, έβαλαν στο μάτι άγνωστοι. Οι δράστες έσπασαν τα λουκέτα του κλωβού και πήραν πάνω από 600 Νησιώτικες πέρδικες, που φιλοξενούνταν εκεί, ενώ μεγάλος αριθμός ξέφυγε από την πόρτα του κλωβού που άφησαν ανοιχτή.
Οι κλωβοί εξοικείωσης χρησιμοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για την απελευθέρωση των περδίκων με την τεχνική της απελευθέρωσης των Νησιωτικών περδίκων.
Παρέχεται, δηλαδή, στα πουλιά μια περίοδος αιχμαλωσίας μέσα στον κλωβό, όπου γνωρίζουν και προσαρμόζονται στο φυσικό περιβάλλον και μετά απελευθερώνονται.
Κτηνοτρόφος της περιοχής ειδοποίησε την ……Θηροφυλακή της Θήβας!
«Διαπιστώσαμε ότι είχαν κόψει τα λουκέτα του κλωβού, έχουν πάρει περισσότερες από 600 πέρδικες, 1.000 φιλοξενούνταν, και εικάζουμε ότι προορίζονται για εμπόριο» μας λέει ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Ευάγγελος Μήτρου, ενώ ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας Δημήτρης Κοκοντίνης επεσήμανε πως έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν οι δράστες.
Το Μέλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ε. Δράκος από την πλευρά του, ειδοποιεί τους κυνηγούς ειδοποιεί όλους τους κυνηγούς, προκειμένου να ειδοποιήσουν άμεσα τον Σύλλογο ή την Ασφάλεια Θήβας σε περίπτωση που αντιληφθούν Νησιώτικες πέρδικες σε χώρους ή στο εμπόριο.
Το ίδιο βράδυ, άλλοι ή οι ίδιοι άγνωστοι, έσφαξαν και πήραν τον τράγο από παρακείμενη στάνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *