YΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

και εμεις ακόμα περιμένουμε……..

Υπεγράφη από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τον ανάδοχο της εταιρείας Ιόνιος ΑΕ, Γιάννη Μαρούλη, η σύμβαση για την κατασκευή του φράγματος Ασωπού. Το έργο προϋπολογισμού 31,5 εκατ. ευρώ θα ωφελήσει 4.000 αγρότες της περιοχής και θα δώσει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Κορίνθου

Επίσης, η κατασκευή του φράγματος αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές με τον αγωγό των 4 χιλιομέτρων που κατασκευάζεται. Το φράγμα είναι χωρητικότητας 20 εκατ. κυβικών μέτρων και απ’ αυτό θα αρδεύονται 50.000 στρέμματα.
Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια του έργου θα δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας. «Η κατασκευή του φράγματος Ασωπού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η Αγροτική Ανάπτυξη συναντά την Πράσινη Ανάπτυξη.
Με προϋπολογισμό 31,5 εκατομμύρια ευρώ και με ορίζοντα τριετίας, δημιουργούμε έναν μεγάλο ταμιευτήρα νερού που θα αξιοποιήσει το υδάτινο δυναμικό του Ασωπού ποταμού για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και την παράλληλη προστασία των υδάτινων πόρων από την υφαλμύρωση και τη ρύπανση», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *