TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΕΜΠΜΕ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκφράζοντας τον προβληματισμό του ως προς τη δυνατότητα της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποπληρωμή των οφειλών που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου.
Συγκεκριμένα με επιστολή προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζήτησε να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των οφειλών αυτών, ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις.
Το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, διότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με τις γνωστές συνέπειες της και η τεράστια έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, έχουν ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό. Έτσι με τις παρούσες συνθήκες οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις περισσότερες υποχρεώσεις τους, συμπεριλαμβανόμενης και της υποχρέωσης τους για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *