Oυδέποτε αναμείχθηκα, λέει ο Μητροπολίτης

Σκληρή απάντηση προς τον Θ. Σταματίου, δίνει με επιστολή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας μας σχετικά με τους λόγους της απομάκρυνσής του και όπως τους ανέπτυξε ο τέως πρόεδρος του Γ. Ν. Χαλκίδας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέρος των όσων ελέχθησαν δημοσιοποίησε με συνέντευξή του στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Αγγελάτος, αναφερόμενος περιληπτικά στην επιστολή του κ.κ. Χρυσοστόμου, αλλά και στις αναφορές του Θ. Σταματίου ότι «ο πραγματικός λόγος είναι η αντιδικία για το κληροδότημα Μπαφέρου». Αν και από την πλευρά μας ζητήσαμε από τον Θ. Σταματίου να μιλήσει δημοσίως μαζί μας, αυτός αρνήθηκε (2 φορές) και μας παρέπεμψε σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει(;) υποστηρίζοντας ότι «θα αποκαλύψει και το περιεχόμενο των επιστολών του Μητροπολίτη».

Η επιστολή του Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. κ. Χρυσοστόμου, έχει ως ακολούθως:
«Στο κύριο της εφημερίδος Σας με αριθμό φύλλου 712 και ημερομηνία Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009, αναφερόμενος στην απόλυση του κ. Θεοδώρου Σταματίου από τη θέση του Διοικητού του Νοσοκομείου Χαλκίδος, γράφετε ως επικεφαλίδα επί λέξει «τον ..έφαγε το παγκάρι! – Δύο επιστολές του Μητροπολίτη στον Δημ. Αβραμόπουλο». (Διερωτώμαι: Αυτός ο τίτλος αποτελεί συμπέρασμα δημοσιογραφικής ερεύνης; Εάν ναι, παρακαλώ, να κατατεθούν τα στοιχεία. Εάν όχι, Σας λέγω ότι πρώτον μεν αισθάνομαι αδικημένος, δεύτερον δε ότι Σας θεωρώ αυτο-αδικούμενο.) Ας είναι.
Στο κείμενο που ακολουθεί επεξηγείται ότι, σύμφωνα με όσα ο κ. Σταματίου ισχυρίζεται, «την απομάκρυνση προκάλεσαν επιστολές του Μητροπολίτη Χαλκίδος προς τον Υπ. Υγείας»! Παρακαλώ και προκαλώ και προτρέπω να ζητήσετε από τον κ. Σταματίου να δώσει στη δημοσιότητα τις δύο επιστολές, στις οποίες αναφέρεται και τις οποίες όντως απέστειλα προς τον κ. Υπουργό, προκειμένου να πληροφορηθείτε τι ακριβώς έγραψα και τι εζήτησα από τον κ. Υπουργό και να βγάλετε και Εσείς, αλλά και ο κόσμος δίκαια τα συμπεράσματά Σας.
Επίσης Σας προτρέπω να ζητήσετε ακόμη, για τους ίδιους λόγους της αντικειμενικής ενημερώσεως, από τον κ. Σταματίου, να Σας δώσει και τα παρακάτω πολύ διαφωτιστικά έγγραφα, που αφορούν το ζήτημα της λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Χαλκίδος: α) την από 4.12.2006 απόφασή Του, β) το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1494/12.12.2006 έγγραφό μου, γ) το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 91/24.1.2008 έγγραφό μου, δ) το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 4646/133/16.1.2008 έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ε) την υπ’ αριθμ. 103/2007 Γνωμοδότηση του Ειδικού Επιστημονικού Συμβούλου παρά τη Ιερά Συνόδω, δρος κ. Αναστασίου Ν. Μαρίνου, Επιτίμου Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα τρία τελευταία μάλιστα Του τα απέστειλα δις.
Ζητήσατέ Του ακόμη, παρακαλώ, να Σας γνωρίσει εάν ποτέ απήντησε στα παραπάνω έγγραφα. Επιπροσθέτως Σας γνωρίζω, εάν δεν το ξέρετε, ότι ουδέποτε αναμείχθηκα σε πολιτικές αποφάσεις τέτοιου είδους (διορισμούς, αντικαταστάσεις κλπ.), ώστε η αναγραφείσα φράση που συσχετίζει την υπόθεση με το Βατοπέδιο, επιστρέφεται, ως απολύτως απαράδεκτη, στους επινοητές της.
Επειδή όμως στο άρθρο αναφέρεται και άλλη θέση του κ. Σταματίου, δήθεν αποκαλυπτική των πραγματικών αιτίων απομακρύνσεώς Του, σχέση έχουσα με την υπόθεση του κληροδοτήματος Μπαφέρου, Σας γνωρίζω ότι ουδέποτε ανέφερα προφορικώς η γραπτώς κάτι σχετικό προς τον κ. Αβραμόπουλο, αναμένοντας με απόλυτη ψυχραιμία την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εάν ο κ. Σταματίου διαθέτει στοιχεία, τα οποία με ενοχοποιούν για κάτι τέτοιο, καλείται να τα δημοσιοποιήσει, διότι αλλιώς κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ως ψεύτης και συκοφάντης.
Η αλήθεια επί του προκειμένου είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Χαλκίδος, στο οποίο προεδρεύω, θεώρησε σκόπιμο να διεκδικήσει με απολύτως νόμιμο και ηθικό τρόπο, υπέρ των 75 γερόντων τους οποίους περιθάλπει, όσα ο αείμνηστος Β. Μπαφέρος άφησε στη Διαθήκη Του. Συνεπώς, ποιά Μητρόπολις διεκδικεί σπίτια και χρήματα, ώστε να «δικαιούται» ο οιοσδήποτε να Την κατακρίνει; Έχουμε, κατ’ επανάληψιν δημοσίως τονίσει, ακόμη και στον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό, ότι οποιαδήποτε και εάν είναι η απόφαση του Δικαστηρίου εμείς θα τη σεβαστούμε και θα τη χαρούμε το ίδιο, διότι τόσο το Νοσοκομείο, όσο και το Γηροκομείο υπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς και δεν επιτρέπουμε καθόλου και σε κανένα να ερμηνεύει τις προθέσεις μας και να διαστρέφει την αλήθεια για τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε περίπτωση μάλιστα που το Δικαστήριο κρίνει ότι δικαιούχος της Διαθήκης είναι το Νοσοκομείο, αντί ψόγου, δικαιούμεθα δημόσιο έπαινο, αφού ανακινήσαμε ένα θέμα, το οποίο ευρίσκετο σε «λήθαργο» επί πενήντα χρόνια!

Αγαπητέ Κύριε Παπαμακάριε,
Γνωρίζοντάς Σας τα παραπάνω, επαφίεμαι στη φιλοτιμία Σας, όσον αφορά την αυτούσια δημοσίευσή τους και διατελώ,»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *