Eλλείψεις Αγροτικών Ιατρών …

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο για τις ελλείψεις Αγροτικών Ιατρών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 Σε μεγάλη ανασφάλεια ζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λόγω της σοβαρής έλλειψης Αγροτικών Ιατρών, ιδίως σε περιοχές λιγότερο προσβάσιμες καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του εκάστοτε νομού. Η κατάσταση σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας είναι πλέον τραγική. Ο χώρος της υγείας στη Στερεά Ελλάδα υπολειτουργεί και για τους λόγους αυτούς ούτε οι αγροτικοί γιατροί δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να υπηρετήσουν σε πολλές αγροτικές περιοχές. Οι πολίτες αυτών των περιοχών αισθάνονται πολίτες δευτέρας κατηγορίας καθώς δεν μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα με άλλους πολίτες μεγάλων αστικών κέντρων το υπέρτατο αγαθό της υγείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά.

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός:

1.     Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας πολλών σημαντικών περιοχών με αγροτικούς ιατρούς, δίνοντας επιπλέον κίνητρα σε αυτούς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *