COLPO GROSSO από «επώνυμους» εις βάρος των κατοίκων της Αγίας Σοφίας

Κόντρα …φιλέτα δίπλα στην παραλία του Λιμνιώνα!

– Φρένο βάζει ο Νομάρχης στις «ορέξεις» των κερδοσκόπων οικοπεδούχων!
– Επιμένει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων

Την οργισμένη αντίδραση του Νομάρχη Ευβοίας Θ. Μπουραντά θα αντιμετωπίσουν όλοι όσοι «έχοντας εσωτερική πληροφόρηση» προσπάθησαν απροκάλυπτα να εκμεταλλευτούν τη διάθεση της Νομαρχίας να βοηθήσει και να προφυλάξει τους κατοίκους της Αγίας Σοφίας από τον κίνδυνο κατολισθήσεων λόγω της επικινδυνότητας του εδάφους και να ανταλλάξει τα οικόπεδά τους στη θέση «Πλέσσα» της παραλίας του Λιμνιώνα!
Παρά την αδιαφορία των κατοίκων λόγω οικονομικών προβλημάτων έκαναν την εμφάνισή τους ως «οικοπεδούχοι» αρκετοί «επώνυμοι» δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιώτες τεχνικοί που είχαν «εσωτερική πληροφόρηση» έχοντας αγοράσει (sic) …ρουμάνια χωρίς αξία στην περιοχή. Έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την ευεργετική απόφαση να τα ανταλλάξουν (και πάλι sic!) με «φιλέτα» στην παραλία του Λιμνιώνα. Μετά τη χιονοστιβάδα του ’87 και λόγω της επικινδυνότητας του εδάφους στην περιοχή που επεσήμανε έκθεση του ΙΓΜΕ, είχε ληφθεί απόφαση μεταστέγασης των κατοίκων σε νέο οικισμό στην «Πλέσσα» του Λιμνιώνα και είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι του χωριού να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση της απόφασης αυτής. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε επιτροπή απαλλοτριώσεων με πρόεδρο τον Δ/ντή της Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Νίκο Κρυονερίτη και άλλα μέλη των υπηρεσιών της Νομαρχίας που σε συνεργασία με ιδιώτες μηχανικούς θα έπαιρναν εις πέρας τη διαδικασία ανταλλαγής με οικόπεδα στην παραλία του Λιμνιώνα.
Μπροστά σε αυτήν την «ευεργετική» διαδικασία για τους κατοίκους της Αγίας Σοφίας, τα … «γεράκια» των υπηρεσιών αλλά και οι έχοντες «πληροφορίες» βρήκαν αμέσως το …»παράθυρο» και την ευκαιρία να απαιτήσουν παραθαλάσσια οικόπεδα μεγάλης αξίας σχεδόν «τζάμπα»!
Αμέσως μετά την έναρξη υλοποίησης του σχεδίου, και εντελώς ξαφνικά «επώνυμοι» άρχισαν να …αγοράζουν (!) οικόπεδα – ρουμάνια χωρίς αξία και έναντι εξευτελιστικών τιμών, γεγονός που προξένησε το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.
Γνώριζαν βλέπετε, οι «αετονύχιδες» το παράθυρο της διαδικασίας, αφού η ευεργετική ρύθμιση δεν προορίζονταν αποκλειστικά για τους εκ παλαιώθεν κατοίκους της περιοχής και εν γένει ιδιοκτητών οικοπέδων μέχρι την ημερομηνία της δημιουργίας του επικίνδυνου φαινομένου!
Στον κανονισμό των δικαιούχων για τις ανταλλαγές των οικοπέδων οι πιο πάνω διευκρίνιση «δεν υπήρχε» (από αβλεψία;) και έτσι άρχισε το «μεγάλο φαγοπότι» από τους «επώνυμους» που δεν άφησαν τη μοναδική ευκαιρία να πάει χαμένη και άρχισαν αμέσως τις αγορές!
Παρά όμως την αντίδραση του Νομάρχη Ευβοίας Θ. Μπουραντά η επιτροπή συνεχίζει «ακάθεκτη» το έργο της και έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Σοφίας την εκδίκαση των αιτήσεων ανταλλαγής των οικοπέδων και σε περίπτωση κακοκαιρίας η διαδικασία θα γίνει στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης των Ψαχνών.
Εκτός του γεγονότος ότι ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ , για να εξετάσει το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ αυτό περιστατικό, ο Νομάρχης Ευβοίας να παρέμβει άμεσα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και να διατάξει έρευνα για ν αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτού του πρωτοφανούς σκανδάλου.
Μηχανικοί, δημοτικοί και νομαρχιακοί υπάλληλοι «φιγουράρουν» στη λίστα των «ενδιαφερομένων επωνύμων», οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς τους και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και χωρίς διερεύνηση!
Άμα έχει διάθεση (όπως φαίνεται) η Νομαρχία Εύβοιας, ΑΜΕΣΑ να ερευνήσει όλες τις αγοραπωλησίες οικοπέδων που έγιναν στην Αγία Σοφία μετά την ανακοίνωση των ευεργετικών διατάξεων και στη συνέχεια να πράξει τα»δέοντα» που προβλέπονται από το νόμο δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *