Έκοψαν την πίτα τους οι έμποροι

 Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη (9/2) ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας στο ξενοδοχείο «Παλίρροια», παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Καπελέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Παναγιώτης Σίμωσης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Λαγός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας Γιάννης Μπάκας και πολλοί εκπρόσωποι του εμπορίου.

Ο Αρχιμανδρίτης πάτερ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε στους εμπόρους καλή δύναμη και υγεία. Επίσης σημείωσε ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας οφείλεται στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό και την εκκλησία γενικότερα.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας Βασίλης Αρμόνης και ευχήθηκε και αυτός με την σειρά του, αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, να βγει η χώρα από την κρίση πιο δυνατή και πιο σοφότερη, τονίζοντας ότι υπάρχει λύση στο αδιέξοδο αυτό και πρότεινε τα εξής:

  1. Να μειωθεί η μόχλευση, καταργώντας ή τουλάχιστον μειώνοντας στο ελάχιστο την κίνηση των επιταγών.
  2. Να μειωθούν τα έξοδα των εμπόρων (ενοίκια και λοιπά λειτουργικά έξοδα).
  3. Να στραφούν σε άλλους κλάδους και κυρίως να προσανατολιστούν στις εξαγωγές προϊόντων, έχοντας συνεργασία με τα υπουργεία και με το Επιμελητήριο Εύβοιας.
  4. Να αξιοποιήσουν το νέο αναπτυξιακό νόμο.
  5. Να προχωρήσουν σε δικτύωση των επιχειρήσεών τους ακόμα και σε συνεταιριστικές καταστάσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε ένα νέο πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο έχει «βαπτιστεί» ως Διαρθρωτική Εφαρμογή Εργαζομένων και έχει ως σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων που απασχολούν από έναν έως 49 υπαλλήλους και την προσαρμογή των επιχειρήσεων αυτών, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπάκας, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στον Εμπορικό σύλλογο, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης τόνισε πως η προσπάθεια για ανάκαμψη πρέπει να ξεκινήσει από τα του οίκου μας.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο επίσημος καλεσμένος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «εθνική ντροπή» την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την αίτηση μέσω του euro pass 48.000 νέων για δουλειά στην Ευρώπη. Στη συνέχεια μεταξύ άλλων τόνισε πως όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κινηθούν σε ένα λειτουργικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί η πραγματική διάσταση στις εκπτώσεις και να πάψουν τα πλαστά ποσοστά των εκπτώσεων του 70 και 80%. Στη συνέχεια πρότεινε να προχωρήσουν σε προσφορές ανά εποχή στο 40% . Επίσης δήλωσε αντίθετος στα υπάρχοντας ωράρια και είπε πως πρέπει να υπάρξουν πιο παραγωγικά ωράρια, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και αυτοί που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κορκίδη ο Εμπορικός Σύλλογος, μοίρασε πλούσια δώρα στους προσκεκλημένους μέσω κλήρωσης.

Η βραδιά συνεχίστηκε για τους παρευρισκόμενους με εξαιρετικές λιχουδιές, καλό κρασί και μουσική.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *