ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ  ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας με πρωτοβουλία του υπευθύνου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεκταρίου Καντανολέων και  σε συνεργασία με το Δασαρχείο Χαλκίδας και ειδικότερα με τους  Αποστόλου Ολυμπία και Παλαιολόγο Κωνσταντίνο,  πραγματοποίησε αναδάσωση – δεντροφύτευση  στην ευρύτερη περιοχή των ΄΄Ψαχνών΄΄  και του ΄΄Θεολόγου΄΄,  η οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές  τα προηγούμενα καλοκαίρια

Εκεί που η καταστροφική πυρκαγιά κατάκαιγε το όμορφο δάσος, εκεί που σήμερα στέκονται ακόμα  μαυρισμένα τα κουφάρια των καμένων δέντρων, εκεί σήμερα γέμισε με χρώμα και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, που με πολύ όρεξη και κέφι άνοιγαν λάκκους και φύτευαν δέντρα , πολλά δέντρα και έλεγαν εδώ θα ξαναγίνει δάσος, το δικό μας δάσος, αυτό που εμείς δεν θα αφήσουμε να χαθεί.

 

Η Δεντροφύτευση   πραγματοποιήθηκε  στον Θεολόγο και τα Ψαχνά Ευβοίας τις Τετάρτες  2 και 9 Φεβρουαρίου 2011.

 

Στην Δεντροφύτευση των Ψαχνών που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στην θέση ΄΄Καλκαντρί΄΄ ελαβε μέρος το ΕΠΑΛ Ψαχνών ενώ στην Δεντροφύτευση που έγινε στον Θεολόγο στις 9 Φεβρουαρίου έλαβαν μέρος το Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης και το Γυμνάσιο Καθενών  με μαθητές από  τις περιβαλλοντικές τους ομάδες  και με τους συνοδούς καθηγητές.

 

Η  μεταφορά των μαθητών από το σχολείο τους, στον τόπο της Δεντροφύτευσης,  έγινε με την υποστήριξη του προγράμματος ΠΡ.Α.Κ.Σ.Η. της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *