Νέες ανακοινώσεις υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ

Νέες ανακοινώσεις υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ

Την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθεί από την Ιπποκράτους το δεύτερο πακέτο υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Θα πρόκειται για τα ονόματα περίπου 100 υποψηφίων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη και όχι το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος. Μετά και από αυτήν την ανακοίνωση, θα έχει δοθεί στην δημοσιότητα οι εκλεκτοί της Ιπποκράτους για το 50% των δήμων της χώρας.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους δήμους, στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να μην δώσουν «χρίσματα», κεντρικά, αλλά να αφήσουν τις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις να επιλέξουν μια προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής, στην οποία θα δώσουν τη στήριξή τους. Επίσης, σε πέντε δήμους θα στηθούν εσωκομματικές κάλπες, στις οποίες θα μπορούν όλοι οι δημότες και όχι μονάχα τα μέλη ή οι φίλοι του κόμματος, να προσέλθουν και να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.

Σε αντίθεση με τους δήμους, στις Περιφέρειες οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν στις περισσότερες θα είναι γνωστά κομματικά στελέχη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρόκειται για «πρωτοκλασάτα» ονόματα. Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα παρουσιαστούν από τον Γ. Παπανδρέου στην επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος, που θα γίνει, φέτος, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη στις 3 Σεπτέμβρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *