ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ SIEMENS

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος για σκέλος της υπόθεσης Siemens άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Βούλγαρης...

Η υπόθεση αφορά στο πρόγραμμα «Ερμής» του Ελληνικού Στρατού και οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας, περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απάτης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα και της υπεξαίρεσης από κοινού, αδικήματα που στρέφονται κατά του Δημοσίου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν θα πρέπει η υπόθεση να αποσταλεί στο Εφετείο, προκειμένου να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργούν οι εφέτες-ανακριτές για το κύριο μέρος της υπόθεσης της Siemens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το 1999 ανατέθηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η φάση 2 του προγράμματος «Ερμής», κόστους πάνω από 300 εκατ. ευρώ με σχεδιαστή και υποκατασκευαστή τη Siemens. Το πρόγραμμα, σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες του Στρατού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2006, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *