ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Με το Δημήτρη Μήτρου

Εγκαίνια για το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στη Λουτρόπολη, με λογίδιο του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης κ. Νίκου Αλεξανδρή πολιτικά τραγούδια και μαχητική διάθεση των ψηφοφόρων του.

Με το ποσόν των 8.100.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 χρηματοδοτείται το λιμάνι Μαντουδίου. Πρόκειται για την επέκτασή του, κατά 90 μέτρα στον προσήνεμο μώλο και κατά 108μ. στο παραλιακό κρηπίδωμα. Έτσι με αυτό το έργο, όταν βέβαια ολοκληρωθεί, τη λειτουργία της μονάδας ναυπήγησης πολυτελών σκαφών και την κατασκευή του νέου δρόμου Ψαχνών – Στροφυλλιάς, πιστεύεται ότι θα δημιουργηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στην περιοχή.

Μεγάλη η οικονομική ζημιά των ελαιοπαραγωγών της Βόρειας Εύβοιας, εξαιτίας της καρπόπτωσης στην περιοχή, η οποία πήρε τεράστιες διαστάσεις. Το καταστροφικό αυτό φαινόμενο έπληξε, κυρίως τις ποικιλίες βρώσιμης ελιάς. Η βρώσιμη ελιά αποτελεί το βασικό εμπορεύσιμο προϊόν των ελαιοπαραγωγών της περιοχής και έτσι οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας η καταστροφή αυτή, κυμαίνεται από 85% έως 100%. Βεβαίως η ελαιοπαραγωγοί απαιτούν πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *