ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Έκτακτη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού με αποκλειστικό θέμα το Ασφαλιστικό…

Η συνάντηση έγινε παρουσία όλων των στενών συνεργατών του, του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη και του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως όλα δείχνουν, το θέμα της συζήτησης του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο παίρνει αναβολή για αύριο, Παρασκευή.

Στη συνάντηση για το ασφαλιστικό εκτιμάται ότι θα τεθούν επί τάπητος θα τεθούν και οι συστάσεις των ελεγκτών της τρόικας που αφορούν στην άμεση εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων σε εργασιακό και ασφαλιστικό, χωρίς εξαιρέσεις και μεταβατική περίοδο.

Μεταξύ άλλων ζητείται η προσαρμογή των νέων ορίων ηλικίας ως το 2013, σύνταξη στα 65 και για τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων από τώρα, όριο ηλικίας για τις συντάξεις χηρείας και άμεση εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Για τα εργασιακά η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διορθωτικές κινήσεις, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και ειδικότερα στο χρόνο προειδοποίησης και το ύψος της αποζημίωσης, τη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας, την αμοιβή νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, ηλικίας κάτω των 25 ετών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *