Η κυβέρνηση στηρίζει το μνημόνιο…

Από τον Χάρη Αθανασόπουλο

Δεν το έχουμε αντιληφθεί οι πιο πολλοί, αλλά η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο και μόνο επειδή την ανεχόμαστε. Στην πραγματικότητα το Σύνταγμα έχει καταργηθεί αντικατασταθέν από το γνωστό μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, διατηρείται χάριν της συγκαλυμμένης ανοχής των λοιπών πολιτικών δυνάμεων, ελλείψει έτοιμης εναλλακτικής λύσης. Δηλαδή η πολιτική εξουσία της κυβέρνησης είναι στο κενό.

Το ανατριχιαστικό στην περίπτωσή μας είναι ότι στην πραγματικότητα κυβερνούν τα ΜΜΕ και είναι τα μόνα που «νομιμοποιούν» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την έννοια πως αν τα ΜΜΕ αποφασίσουν αύριο το πρωϊ να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να…
παραμείνει στο τιμόνι της χώρας ούτε για εικοσιτέσσερις ώρες.
Λέμε λοιπόν ότι το Σύνταγμα έχει καταργηθεί από τη στιγμή κατά την οποία:
1) Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει διαφορετικές αποφάσεις από αυτές που υπαγορεύονται από το μνημόνιο και την Τρόϊκα, στην οποία έχει παραδοθεί η οικονομική εξουσία της χώρας. Δηλαδή η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Σύνταγμα, αλλά είναι απλός εντολοδόχος του ΔΝΤ.
2) Έχουν καταργηθεί οι προστατευόμενες από το Σύνταγμα συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα κεκτημένα ενός αιώνα.
3) Επιβάλλεται ξανά ΛΑΦΚΑ που έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη αντισυνταγματικός. Γιατί απλά η ίδια η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι το Σύνταγμα δεν έχει πλέον ισχύ.
4) Ακόμα και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θετική για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να υπάρξει, έπειτα από σχετική προσφυγή και πάλι αυτή δεν θα ισχύσει γιατί δεν θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου. Κοιτάξτε και το παράδειγμα της Ρουμανίας. Επομένως στην πράξη έχει καταργηθεί και η συνταγματικά προβλεπόμενη Δικαιοσύνη και η ισχύς των αποφάσεών της.
5) Απολύονται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι προστατεύονται από ρητή διάταξη του Συντάγματος, γιατί απλά το Σύνταγμα δεν ισχύει κ.λ.π.
Έπειτα απʼ όλα αυτά γίνεται φανερό ότι το Σύνταγμα έχει de facto καταργηθεί και μαζί του έχει ουσιαστικά καταργηθεί και έχει καταρρεύσει και το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής «Δημοκρατίας». Στην πραγματικότητα το Σύνταγμα υπάρχει μόνο για να φέρουν τους τίτλους τους και να εισπράττουν τους μισθούς τους οι εντολοδόχοι του ΔΝΤ κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Καμία, επί της ουσίας λαϊκή εξουσία δεν έχουν και όταν αυτό γίνει αντιληπτό από το λαό, τα πάντα θα καταρρεύσουν, μέσα σε ένα γενικό κλίμα ανυπακοής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *