φορολογική ασυλία….

 

 Με αφορμή τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  ‘’Κύρωση της Συμφωνίας Υποδοχής μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ίδρυση του γραφείου υποστήριξης για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδιδόμενων ασθενειών στην Αθήνα, Ελλάδα’’, η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τον παριστάμενο Υφυπουργό Υγείας γιατί, κατά την Κυρία Παπανδρέου, προωθείται η ίδρυση ενός γραφείου αποικιοκρατικού τύπου στην Αθήνα, στελεχωμένου με δεκατρείς υπαλλήλους της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα και θα απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας, φορολογικής και ποινικής, καθώς και κάθε είδους ατέλειας, ακόμη και όταν ολοκληρωθεί η αποστολή τους, κάτι που αντίκειται στα άρθρα 66,67,68 της Χάρτας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ενώ για το υπέρμετρο της ασυλίας των συγγενών των μελών αυτών, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον Γεν. Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Μάλιστα τόνισε πως θα προσπαθήσει να φτάσει το θέμα στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
 Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός ότι σε μία τέτοια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, κατά την οποία περικόπτονται κοινωνικά επιδόματα, δεν μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να δαπανά για την ίδρυση του συγκεκριμένου γραφείου περίπου 3 εκ. ευρώ, τα οποία θα προκαταβάλλονται κάθε Οκτώβριο και για δέκα χρόνια.
 Τέλος πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί άλλοθι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είχε επιτευχθεί επί της προηγούμενης κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και τώρα έρχεται απλά προς κύρωση από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *