ταλαιπωρία η γραφειοκρατία….

Για τη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις από κοινού ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου με συναδέλφους βουλευτές προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
Ο Συμεών Κεδίκογλου συνυπόγραψε ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με άλλους 34 Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα την γραφειοκρατία και τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η γραφειοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό για την ανάπτυξη ενός κράτους και την υγιή και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τη διαφάνεια αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη. Τονίζουν δε ότι το σύστημα λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε εκατοντάδες γραφειοκρατικές διαδικασίες να ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις, τους πολίτες, την κοινωνία, την οικονομία, με πολλαπλάσιο διοικητικό κόστος για τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα οι Βουλευτές στο κείμενό τους αναφέρουν ότι ναι μεν έχει σημειωθεί πρόοδος ειδικά τον τελευταίο χρόνο, σχετικά με το μέσο όρο και το κόστος για την έναρξη μιας εταιρείας, αλλά τα δεδομένα παραμένουν αρνητικά.
Ειδικά, η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών που ψηφίσθηκε με το ν. 3853/2010 παραμένει στα χαρτιά, καθώς δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα το Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ).
Τέλος, οι βουλευτές αναφέρουν ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η προσπάθεια για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, απαιτεί πρακτικές παρεμβάσεις, για να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες οι οποίες εμποδίζουν την σύσταση μιας νέας επιχείρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *