Συνάντηση Κλέαρχου Περγαντά – Τίνας Μπιρμπίλη

Συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, έγινε στις 18 Μαίου, παρουσία βουλευτών της Εύβοιας και των Δημάρχων Χαλκίδας, Τανάγρας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οριστικοποίηση και η δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την εξασφάλιση πόσιμου νερού από την ΕΥΔΑΠ στις επιβαρυμένες περιοχές Μεσσαπίων & Αυλίδας, καθώς και η εφαρμογή των μέτρων για την περιβαλλοντική εξυγίανση των ρυπασμένων χώρων.

 

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΥΔΑΠ προχωρά άμεσα στη μελέτη και κατασκευή δικτύου υδροδότησης από το σύστημα Υλίκης – Παραλίμνης, προϋπολογισμού 14.000.000 € με χρονοδιάγραμμα πλήρους υλοποίησης 3 χρόνια. Το σύστημα περιλαμβάνει δημιουργία τροφοδοτικού αγωγού, ο οποίος θα διοχετεύει το νερό από την Παραλίμνη, μέσω Ανθηδώνας, Δροσιάς και Χαλκίδας και με συνδετήριους αγωγούς θα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό και την ευρύτερη περιοχή Μεσσαπίων και Αυλίδας. Επιπλέον, το έργο της υδροδότησης θα περιλαμβάνει την κατασκευή διυλιστηρίων και αντλιοστασίων.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα :

Της άμεσης κατασκευής του έργου υδροδότησης για το Νεοχωράκι και τον Ελαιώνα  Βοιωτίας, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτείται με  5.127.000 €.

Της συλλογής και απομάκρυνσης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχές των Δήμων Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών, που επίσης έχει δρομολογηθεί μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 677.637.000 €.

Της κατασκευής προοπτικά κεντρικού διυλιστηρίου για την αναβάθμιση του συστήματος υδροδότησης στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

«Θετικά και προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτηρίζει τα μέτρα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας ότι «Έχουμε ανοίξει μια εποικοδομητική συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, για την εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εξυγίανσης και αποκατάστασης κυρίως στις περιοχές του Ασωπού και των Μεσσαπίων. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, έτσι ώστε η Περιφέρεια και το ΥΠΕΚΑ να συγκλίνουν και να υλοποιούνται τα αναγκαία έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Τα άμεσα μέτρα αφορούν προφανώς την υδροδότηση με πόσιμο νερό των οικισμών και των περιοχών. Κι αυτό γίνεται πραγματικότητα με τις συνεχείς μας παρεμβάσεις και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες. Επιδίωξή μας είναι να αναστραφεί η περιβαλλοντική κατάσταση στις επιβαρυμένες περιοχές και η ρύπανση των νερών και των εδαφών να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *