Συμεών Κεδίκογλου: «τιμωρία για τους υπαίτιους κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στο αποχετευτικό έργο Αιδηψού»

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου είχε διερευνήσει προ μηνών την πορεία και το κόστος του αποχετευτικού έργο της Αιδηψού, καθώς το έργο έχει υπερβεί κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό του, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις να παραμένουν για χρόνια ανενεργές και να καταστρέφονται. Για την ακρίβεια, το έργο έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα περίπου 10.000.000 ευρώ, ενώ είχε αρχικό προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
Με ικανοποίηση ο βουλευτής παρακολουθώντας την πορεία της υπόθεσης, διαπιστώνει ότι :
          Έχει διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απώλειας εγγράφων της αναδόχου εταιρίας αναφορικά με το έργο. Η εν λόγω έκθεση της Ε.Δ.Ε., με την οποία όντως εντοπίστηκαν ενέργειες και παραλείψεις αναφορικά με την εκτέλεση του έργου και έχουν επιβληθεί οι πειθαρχικές ποινές από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο στους υπεύθυνους, κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για περαιτέρω ενέργειες.
          Έχει επίσης διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αναζήτηση ευθυνών υπαλλήλων της Τ.Υ.Δ.Κ. Ν. Ευβοίας σχετικά με τη μη τήρηση των προβλεπόμενων από το Νόμο διαδικασιών με συνέπεια την απώλεια από το Δήμο Αιδηψού του ποσού των 1.492.708,38€. Πράγματι προέκυψαν ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος, παραποίηση πρωτοκόλλου, υπεξαίρεση εγγράφων, η Έκθεση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διαβιβάστηκε στον Δήμαρχο Αιδηψού τον Απρίλιο του 2009 για ενέργειές του ως πειθαρχικώς προϊσταμένου οργάνου των δημοτικών υπαλλήλων για να αποδώσει σε αυτούς πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
Επίσης,
          έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της αναδόχου εταιρείας για παράβαση των κανόνων της οικοδομικής με δικάσιμο στις 27 Οκτωβρίου 2010 από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας
          έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλων ΤΥΔΚ Ν. Ευβοίας και υπαλλήλου Δήμου Αιδηψού για απιστία, ενώ
          διερευνάται η ύπαρξη ποινικών ευθυνών υπαλλήλων του Δήμου Αιδηψού, της ΤΥΔΚ Ν. Ευβοίας και τυχόν άλλων.
Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι η υπόθεση έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένουμε την τιμωρία των ενόχων όπου αποδειχθούν εγκλήματα κατά της υπηρεσίας και παραπτώματα  κακοδιαχείρησης του δημόσιου χρήματος που προσβάλλουν την ευβοϊκή κοινωνία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *