Στο Μετόχι Διρφύων…Δύο μήνες χωρίς νερό και ρεύμα!

– «Υποσχέσεις» για άμεση επίλυση του θέματος!

Δύο μήνες από τις πλημμύρες της 11ης Σεπτεμβρίου παραμένουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα οι κάτοικοι της παραλίας του Μετοχίου Διρφύων ενώ ο Δήμαρχος Κύμης, Δ. Θωμάς, και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Κατσαρής «δικαιολογούνται» με τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης.
«Έχουμε ζητήσει βοήθεια από κάθε υπεύθυνο αλλά οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών καθυστερεί εκνευριστικά. Χάσαμε την υπομονή μας» λένε αυτοί που βιώνουν πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης, εδώ και δύο μήνες. «Γίνονται κάποιες εργασίες αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η ΔΕΗ δεν έχει έρθει ακόμη να αποκαταστήσει το δίκτυο» λένε απογοητευμένοι.
Ο Δήμαρχος Κύμης Δ. Θωμάς (με τον οποίο επικοινωνήσαμε) «επικαλείται» το μέγεθος της καταστροφής και τις δυσκολίες αποκατάστασης της ζημιάς αφού όπως μας είπε «τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση «ενώ η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο. Ήδη (σύμφωνα με το Δήμαρχο) εντός των επομένων ημερών αποκαθίσταται η συγκοινωνία και έτσι η ΔΕΗ θα πάει να αποκαταστήσει και την ηλεκτροδότηση της περιοχής όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής κ. Πιτσινής αφού υπήρχε δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων να αποκαταστήσουν τους 6 στύλους που έχουν καταστραφεί λόγω της κακοκαιρίας.
Διαφορετική άποψη του «τοπάρχη» κ. Κατσή που προέτρεψε τους κατοίκους «να φωνάξουν και αυτοί(!) για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και να επανέλθει η ζωή των κατοίκων στα φυσιολογικά επίπεδα, αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στις καταστροφές του Ληλαντίου και αυτά έμειναν «ξεχασμένοι» στην …τύχη τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *