σεναρια τέλος!

«Για εμάς (Λ.Τ.Χ.) η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας Θαν. Τσεργάς στην Υπερπεριφερειάρχη Θεσσαλίας-Στερεάς κα Γερακούδη για την υπόθεση των εγκαταστάσεων της PANOIL στην Γλύφα και την φορτοεκφόρτωση υγρών καυσίμων μέσω θαλάσσης.

Στο ανώτερο έγγραφό της η κα Γερακούδη «διευκρινίζει» ότι «εκτός των εγκρίσεων της περιβαλλοντικής μελέτης, υπάρχουν και άδειες που η …ενδιαφερόμενη θα πρέπει να λάβει και από το Λ.Τ.Χ.», τοποθετώντας το θέμα στην σωστή του διάσταση.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της υπόθεσης ο Θαν. Τσεργάς, επανέλαβε αυτό που έχει στείλει και στην Γερακούδη, ότι δηλαδή «για την Λ.Ε.Χ. το θέμα θεωρείται λήξαν και έχει μπει στο αρχείο με αρνητική ομόφωνη απόφαση από το συμβούλιο για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην χερσαία ζώνη λιμένος», όπου είναι και η αρμοδιότητα της επιτροπής.

«Θα ήθελα και είναι αναγκαίο, τόσο η Αντιπεριφέρεια όσο και ο Δήμος Χαλκιδέων, εγγράφως να δηλώσουν και αυτοί τις αντιρρήσεις τους» σχολίασε ο Θαν. Τσέργας, προφανώς για να «ενισχυθεί» ακόμη περισσότερο η απόφαση της Λ.Ε.Χ., όπως επίσης μπορούν να πράξουν και οι κοινωνικοί και τεχνικοί φορείς της πόλης.

Πάντως, ο Θαν. Τσέργας επεσήμανε ότι «μέχρι την αντικατάστασή μου δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το θέμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «οι ενδιαφερόμενοι έχουν ισχυρούς υψηλά ιστάμενους φίλους, που μπορεί να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να επιτύχουν τους στόχους τους», γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται και η ισχυρή αντίδραση του κοινωνικού ιστού της πόλης.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε το Νότιο Λιμάνι πάση θυσία» είπε ο Θαν. Τσέργας, «αφού μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους για τουριστικά-κοινωνικά και αθλητική δραστηριότητα, με πολλά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες της».

Ελπίζουμε ότι «άπαντες» θα κατανοήσουν τα μηνύματα που «εκπέμπει» ο πρόεδρος της Λ.Ε.Χ. και θα πράξουν το ταχύτερο δυνατόν τα «δέοντα»!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *