ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Συνελήφθησαν την 15.03.2011 και ώρα 23:00, επί της Επαρχιακής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου, από Αστυνομικούς της Διευθύνσεώς μας, δύο (2) ημεδαποί κάτοικοι Αθηνών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, με το πρόσχημα οικονομικής οφειλής συγγενικών τους προσώπων, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα την 15/03/2011 και περί ώρα 13:00 στον Άγιο Σπυρίδωνα Φωκίδας απέσπασαν από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των -2.300- ευρώ, με το πρόσχημα οικονομικής οφειλής του υιού της στην εφορία. Αμέσως μετά το συμβάν, κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και μετά από έρευνες κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και προσαγωγή των ανωτέρω δραστών στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, όπου και αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα.

Όπως προέκυψε στην συνέχεια από την προανάκριση, οι δράστες είχαν διαπράξει, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρόμοιες απάτες σε βάρος τουλάχιστον τριών ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της Φωκίδας, έχοντας αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ.

Από την Υπηρεσία μας ερευνάται η συμμετοχή τους και σε παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδος.

Δράστες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άμφισσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *