Παρ’ ολίγον… σύρραξη!

Εικόνες απείρου κάλους στην Λιμενική Επιτροπή Χαλκίδος

Νίπτουν τας χείρας τους κόμμα και Διοίκηση!

Αμφισβητείται η εκλογή του Θ. Τσέργα!
Ένσταση υπέβαλλε ο Στ. Φώτου!

Φραστικά επεισόδια, εντάσεις και ενστάσεις είναι τα «ντεσού» της «αμφισβητούμενης» εκλογής του Θ. Τσέργα στη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδος, 6 μήνες μετά (!) την παραίτηση της Ελ. Βάκα και τους «διαγκωνισμούς» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να… επιβάλλουν τον «δικό» τους.
Σκηνές απείρου κάλους για μια θέση Προέδρου λόγω των «εσωκομματικών» ανταγωνισμών, εκθέτουν τόσο τους ίδιους αλλά και τους «πάτρωνες» τους και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αντίστοιχη της γενικότερης εικόνας που επικρατεί στη χώρα.
Μετρά από αλλεπάλληλες αλλαγές «προσώπων» για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής και αρκετές εναλλαγές σε συμφωνίες και συσχετισμούς, οι κομματάρχες αποφάσισαν να «δωρίσουν» και τους τρεις (3), Φώτου- Τσέργα και Παλαιολόγο για να «καθαρίσουν» τους λογαριασμούς τους από μόνοι τους!
Αποδειχθήκαμε «προφήτες κακών μαντάτων» με τα όσα είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο μας, αφού κατά την πρώτη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής «λίγο έλειψε να πέσει… ξύλο» μετά τον έντονο φραστικό διαξιφισμό μεταξύ Φώτου και Παλαιολόγου, απεφεύχθησαν τα χειρότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων κατά την διακοπή της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή!
Μετά από έντονο παρασκήνιο στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, την Δευτέρα συνεδρίασε εκ νέου η Λιμενική Επιτροπή για την διαδικασία εκλογής Προέδρου, με τον Σταύρο Φώτου εξ αρχής να υποβάλλει ένσταση κατά του διορισμού του Θανάση Τσέργα στην Επιτροπή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και να αποχωρεί από την συνεδρίαση μαζί με την κα Σουλτάνη.
Ο Προεδρεύων της Επιτροπής Λιμενάρχης Χρ. Ζαφειρίου, με τηλεφώνημά του στην Περιφέρεια, θέτει ερώτημα για την τύχη της ένστασης του Σταύρου Φώτου «χωρίς να λάβει συγκεκριμένη απάντηση» (!) και εισπράττοντας ως απάντηση «κάντε ότι νομίζετε»!
Από την πλευρά του Στ. Φώτου υποστηρίζεται ότι «πρέπει πρώτα να εκδικαστεί η ένσταση και στη συνέχεια να γίνει συγκρότηση σε σώμα», δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι αποκλεισμού και αντικατάσταση του Θ. Τσέργα από την Λιμενική Επιτροπή.
Και αυτό διότι «δεν υπάρχει σαφής αναφορά τίνος εκπρόσωπος είναι ο Τσέργας»(;) αφού κανονικά «οι εκτελωνιστές δεν έχουν οργανωμένο σωματείο και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στην Λιμενική Επιτροπή « (μέχρι χθες συμμετείχαν, άγνωστο πώς;) αλλά ότι «ο Θ. Τσέργας δεν επαγγέλλεται τον εκτελωνιστή»!
Παρά το γεγονός της σοβαρότητας της ένστασης του Στ. Φώτου, ο Προεδρεύων Λιμενάρχης και με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων 6 μελών, προχώρησε στην διαδικασία εκλογής Προέδρου, απόντων των δύο αποχωρησάντων μελών!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ο Θ. Τσέργας εκλέχτηκε (;) Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής με 5 ψήφους υπέρ και δύο λευκά που σύμφωνα με πληροφορίες «έριξαν» ο Λιμενάρχης με τον Τελώνη.
Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η τύχη της ένστασης του Στ. Φώτου που πρέπει να εκδικαστεί από την προϊστάμενη αρχή που είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα, όμως το κλίμα παραμένει «καυτό» και η συνέχεια αρκετά ενδιαφέρουσα όποια και αν είναι η εξέλιξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *