Ο φασισμός της «συλλογικής ευθύνης»…

Aπό το http://anemogastri.blogspot.com

Το τελευταίο διάστημα, με κύριο δίαυλο την τηλεόραση, έχει αρχίσει μια φοβερή προσπάθεια συλλογικής ενοχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για το δημοσιονομικό χάλι της χώρας και το υπέρογκο κρατικό χρέος.
Καθημερινά σχεδόν, απελπισμένοι απολογητές της στρατηγικής κυβερνητικής επιλογής για υπαγωγή στο ΔΝΤ κρώζουν απωθητικά καταλογίζοντας ευθύνη ανεξαιρέτως σε κάθε Έλληνα πολίτη. Το απεχθές δόγμα της «συλλογικής ευθύνης», το οποίο εμμέσως πλην σαφέστατα επιχειρεί να απαλλάξει το πολιτικό προσωπικό και…το πολιτικό σύστημα από κάθε δική του ευθύνη για το άθλιο κατάντημα της χώρας, θυμίζει έντονα τη δικαιολογητική βάση στην οποία στηρίχθηκε η ολοσχερής καταστροφή της Γερμανίας αμέσως μετά την ήττα του ναζισμού.

Ρε παιδιά σίγουρα ξέρει οικονομικά ο Στρος Καν ή ξέρει τόσα όσα ο Σημίτης;
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Η Κίνα εξάγει, άρα θέλει ανταγωνιστικό νόμισμα, δηλαδή υποτίμηση για να είναι φθηνά να προϊόντα της στο εξωτερικό, όμως ο Στος Καν θέλει να τους πείσει ότι τους συμφέρει η ανατίμηση. Ο πολύς Στρος Καν, υποστηρίζει ότι η ανατίμηση του γιουάν θα διευκολύνει… τη μάχη κατά των εσωτερικών πληθωριστικών τάσεων στην Κίνα.

Το ίδιο είχαν πείσει να κάνει και την Αργεντινή πριν πτωχεύσει…

Θα μας πείτε εδώ μας έπεισε ο Σημίτης ότι θα γίνουμε πλούσιοι αν αφήσουμε τη δραχμή και μπούμε στο Ευρώ.

“Εμεις απαιτούμε”
“Ολοι ζητανε μετρα.Μετρα,μετρα,μετρα,μετρα. Και μεις πρεπει να βαλουμε πλατη,πλατη,πλατη. Εμεις ομως ζηταμε και “το…κεφαλι τους επι πινακι” αυτων που μας εστειλαν σε αυτη τη καταντια. Μονο τοτε θα βαλουμε πλατη “””””””κυριοι””””””.
Δεν ζητατε μονο εσεις.Εμεις απαιτουμε. Τωρα. Στειλτε τους ολους στα κελια. Εκει τους αξιζει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *