ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για τη δημιουργία κίνησης στο ΓΝ Χαλκίδας κατά των νέων μέτρων και υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του πολίτη.

Στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα “τα Νέα” το Σάββατο 22/5/2010,έχει τίτλο “Νέα μέτρα τον Ιούλιο” και αναφέρει “Η τρόικα επιμένει για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα” και το Σάββατο 5/6/2010 “Νέα μέτρα το Νοέμβριο”,”προς πλήρη περικοπή δώρων και επιδόματος αδείας στο δημόσιο”.

Η κρίση στην Ελλάδα μόλις άρχισε..

Χιλιάδες συμπολιτών μας διαδήλωσαν στους δρόμους κι έπεται συνέχεια..

Αγανάκτηση,οργή και θυμός..

Η παθογένεια της Ελληνικής οικονομίας της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας μας είναι ο (μόνος😉 ένοχος ή οι “αγορές ψάχνουν κάπου να φορτώσουν τη χασούρα απο τα τοξικά ομόλογα που οι “ίδιες” δημιούργησαν?

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί περίπου στο 120% του ΑΕΠ εδώ και τριάντα χρόνια,τι άλλαξε ξαφνικά;

Υπολογίζεται ότι με τις περικοπές θα εξοικονομηθούν 40 δις,το ερώτημα που μπαίνει λοιπόν, είναι εάν τα τόσο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν για μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου τομέα ήταν αναγκαία και απαραίτητα την ώρα που χάνονται 5 δις το χρόνο απο το λαθρεμπόριο καυσίμων,η φοροδιαφυγή αγγίζει τα 60 δις κατ’ έτος (τελευταίες εκτιμήσεις),σε δις υπολογίζεται και η μη είσπραξη του ΦΠΑ ενώ παράλληλα η φορολογία στα κέρδη των τραπεζών είναι μόνο 7% και οι φοροαπαλλαγές στις διάφορες προνομιούχες ομάδες συνεχίζουν και είναι προκλητικές (58 τον αριθμό μόνο για τους εφοπλιστές) κλπ.

Ένα ικανό κράτος και μια ικανή Ευρωπαική Ένωση βασίζονται στο χαμήλωμα το βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και την εξαθλίωσή τους για να τα βγάλουν πέρα(;).

Τόσα μεγάλα κεφάλια σε υπουργεία ,οργανισμούς,επιτροπές,αυτή τη τόσο “προσοδοφόρα” και σοφιστικέ λύση βρήκαν;

_Να οδηγήσουν τα μεσαία στρώματα(40%) σε μια ιδιότυπη φτώχεια;

_Να μετατρέψουν τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ;

_Να φτάσουν την ανεργία στο 15% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (επίσημα στοιχεία εκ των οποίων το 30% είναι νέοι);

_Να διώξουν τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό; Ήδη 80000 πτυχιούχοι έχουν φύγει στο εξωτερικό.

_Να οδηγήσουν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού σε εξαθλίωση;

Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν μαζί μόνο το 45% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36%.Σε πιο πρόσφατη έρευνα και στο ερώτημα ποιό κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση το 67% απαντά:κανένα.

Σε αυτό,το νέο,οικονομικό πλαίσιο,οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας,που έχουν υποστεί τις πρόσφατες αλλαγές,με μέσο όρο μισθού τα 1000 ευρώ και με σκληρές συνθήκες εργασίας σε ένα ήδη δύσκολο χώρο συνεχίζουν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες.

Ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο,24 ώρες το 24ωρο και ταυτόχρονα υπάρχουν συνεχείς περικοπές εφημεριών.

Με συνανθρώπους μας που ζητούν τη συμβολή του Νοσοκομείου μας στα θέματα υγείας τους όλο και πιο έντονα σε ένα όλο και πιο αδύναμο οργανισμό,με ανεπαρκές ιατρικό,νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό.

Η κατανομή του προσωπικού είναι ανισομερής,40(;) άτομα στη Τεχνική υπηρεσία και μόλις 200 νοσηλεύτριες που δουλεύουν εξαντλητικά.

Την κατάσταση επιδεινώνει διαρκώς η δημιουργία νέων τμημάτων με ανακατανομή του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.Γιατί δεν προχωράει άμεσα η αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου;

Η αυξημένη ανάγκη για όλο και περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις και εφαρμογές εξουθενώνει τα υπάρχοντα τμήματα.

Και μέσα σε όλα αυτά ο πολίτης περιμένει να του δοθούν υπηρεσίες υγείας που του αξίζουν,με ένα γραφείο του πολίτη που έχει μείνει μόνο η ταμπέλα και το ρόλο της υποδοχής και τις καθοδήγησης των επειγόντων περιστατικών να τον έχουν αναλάβει οι security(;).

Ο υπάρχον χώρος που στεγάζεται το νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ανεπαρκής ενω και η νέα διοικητής δήλωσε ότι το βρήκε αχούρι.Με το νέο νοσοκομείο τι γίνεται;Είναι αλήθεια ότι το υπουργείο πληρώνει ποινική ρήτρα 100.000 ευρώ στην κατασκευαστική εταιρεία που το έχει αναλάβει επειδή δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι εργασίες;

Είναι προσβάσιμος άμεσα ο Διευθηντής του νοσοκομείου απο εργαζόμενους και πολίτες;Γιατί δεν υπάρχει γραφείο της διεύθυνσης μέσα στο χώρο του νοσοκομείου;

Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα με την νέα οικονομική πραγματικότητα,

Επειδή δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι στα δικά μας προβλήματα,

Επειδή η ζύμωση των ιδεών θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις αποφάσεις που θα παρθούν για εμάς χωρίς εμάς,

Επειδή η εξαθλίωση και η ανυποληψία μας χτυπούν την πόρτα,

έλα μαζί να απαιτήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας δώσουν πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και θα διαμορφώσουν τις ικανές συνθήκες για σωστή παροχή υγείας στον πολίτη.

όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail:omadaprotovouliasgnx@gmail.com

και στο Facebook ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαλκίδα 7/6/2010

Συντονιστκή επιτροπή:Καζανας Γιώργος,Μακρυπούλιας Νίκος,Σιαμανδούρας Τάσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *