να λειτουργήσει η λαική το Σαββάτου….

Συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών αγορών είχε χθες το απόγευμα, το Δ.Σ. της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών – ΣΤΕ, με θέμα την λειτουργία της Λαϊκής του Σαββάτου στη Χαλκίδα.Μετά από την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σωματείου κου Σταύρου Κοντάρα, και μετά από διεξοδική συζήτηση τέθηκαν στη κουβέντα θέματα επείγοντα αλλά και προβλήματα λειτουργίας των Λαϊκών που είναι χρονίζοντα.
Τέθηκαν τα θέματα:
• Των τιμών των αγαθών, τονίσθηκε ότι η διαφορά της τιμής χωραφιού και της τιμή του πάγκου να μειωθεί.
• Της λειτουργίας των λαϊκών, όπως ο νόμος προβλέπει, δηλαδή 90% παραγωγοί και το 10% έμποροι.
• Οι λαϊκές στην γειτονιά με ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια για τους καταναλωτές.
Για το θέμα της αποχής των παραγωγών από την Λαϊκή του Σαββάτου, η Ένωσή μας εκφράζει την δυσαρέσκειά μας γιατί, η μη λειτουργία της, δημιουργεί αρνητικά δεδομένα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες, όταν η Λαϊκή λειτουργεί για πέντε χρόνια.! στον ίδιο χώρο και είναι της άποψης πως θα πρέπει άμεσα να βρεθούν 2 και 3 εναλλακτικές τοποθεσίες, ώστε εκ περιτροπής ανά εξάμηνο ή χρόνο να μεταφέρονται, με πάγια απόφαση.

Μέχρι να γίνει αυτό, δηλαδή να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως δεσμεύθηκε η Δημοτική αρχή, πρέπει να λειτουργήσει η Λαϊκή προσωρινά για 5-6 Σάββατα.

Με κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, είτε στην παλιά θέση για ένα έως δύο Σάββατα, με την ανοχή των κατοίκων, είτε μετά, στην Νέα προτεινόμενη θέση για τα υπόλοιπα 3-4 Σάββατα, αφού πρώτα γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την ασφάλεια των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών,( να ολοκληρωθούν οι νησίδες , να επιστρωθούν δρόμοι, να προβλεφθούν θέσεις για όλους κ.λ.π.).

Είναι η ευκαιρία τώρα, που αναδείχτηκε το θέμα των Λαϊκών αγορών να επαναπροσδιορισθεί ο ρόλος τους και επιτέλους με την βοήθεια όλων των φορέων και την αποφασιστικότητα των αρχών, να αποκτήσουν το προβλεπόμενο ρόλο αλλά και το όφελος υπέρ των πολιτών –καταναλωτών.

Η Ένωσή μας στηρίζει το θεσμό των Λαϊκών αγορών, αλλά επίσης θα είναι απέναντι σε πρακτικές που μπορεί να βλάψουν την υγεία την ασφάλεια και την τσέπη του καταναλωτή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *