Νέος Γενικός Γραμματέας στην Περιφέρεια

Αλλαγή φρουράς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού προχθες αποφασίστηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Θανάσης Σκορδάς να τοποθετηθεί Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας με αρμοδιότητα τις εφορίες και τα τελωνεία, και νέος γραματέας ορίστηκε ο Παντ. Σκλιάς που υπηρετούσε ως Γ.Γ. Νέας γενιάς.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από την ημέρα που έγινε ο ανασχηματισμός και απλά ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί.
Ο κ. Σκορδάς που υπηρετεί στην Περιφέρεια από το 2006 είχε έρθει στη Λαμία από τη Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή. Διαχειρίστηκε το κλείσιμο του 3ου ΚΠΣ και τον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ το οποίο ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί για πολλούς και διάφορους λόγους.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε: «…Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Στερεοελλαδίτες για τη φιλοξενία και τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η τιμή της ανάθεσης των νέων μου καθηκόντων ως Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων αποτελεί σημαντική πρόκληση, στην οποία θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Η θητεία μου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και θα κρατά ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να ευχηθώ στο νέο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα…»
Ο νέος Γ.Γ. έχει «βαρύ βιογραφικό» αφού «….είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Sussex (1998) στο γνωστικό πεδίο της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας με έμφαση στο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη διαμόρφωση και την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Την περίοδο 1999-2001 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής – Visiting Research Fellow – στο Μεταπτυχιακό Κέντρο για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex (1999-2000).Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μελέτη της Πολιτικής Οικονομίας στην Ευρώπη, της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.
Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε από το 1991, με την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού Συμβούλου και του Συμβούλου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους αναπτυξιακών δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Συνεργάσθηκε με διεθνείς οργανισμούς όπως είναι η Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ανασυγκρότησης, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη καθώς και με ιδιωτικούς οργανισμούς, φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και αναπτυξιακές ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διετέλεσε Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών δράσεων της ΟΝΝΕΔ (1990-1991) και επιστημονικό στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας (1998-2000). Από τον Ιούνιο του 2004 είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Συντονιστής του Τομέα Διεθνούς Συνεργασίας του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.»
Με την αντικατάσταση του Αθ. Σκορδά μάλλον θα κλείση και ο κύκλος αντιπαράθεσης με την Νομαρχία της Εύβοιας που προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην συνεργασία που υπήρχε κυρίως στην ένταξη έργων αλλά και στην ολοκλήρωση των υπολοίπων λόγω μη πληρωμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *