Με ποια ονόματα κατεβαίνει ο Χειμάρας



Προτάσεις για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου δείχνει να περιμένει ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας, που ήδη έχει ξεκινήσει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία.



Μπορεί βεβαίως ο ίδιος να έχει δεσμευτεί ότι η επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου θα γίνει στις 23 του μήνα στην Χαλκίδα, ωστόσο σε συναντή- σεις με κομματικά στελέχη της Ν.Δ. προσπαθεί να έχει εκπληρώσει κάποια προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρχουν στις μεταξύ τους σχέσεις, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον νομό της Εύβοιας και στο νομό της Φωκίδας. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Χειμάρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και περιμένει την επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Ρηγίλλης, ακόμη και των ονομάτων για πιθανές υποψηφιότητες αντιπεριφερειαρχών, εν τούτοις έχει βολιδοσκοπήσει αρκετά στελέχη με τα οποία ήδη έχει συμφωνήσει να προ- χωρήσουν από κοινού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τον νομό της Εύβοιας είχαν υπάρξει αρκετές προτάσεις από κομματικά στελέχη σε σχέση με την επιλογή του αντιπεριφερειάρχη.Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν πως έχει καταλήξει τόσο ο κ. Χειμάρας όσο και ακόμη περισσότερο η Ρηγίλλης στην υποψηφιότητα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταμάτη Γκάβαλη.

Μάλιστα πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ενδεχομένως να υπάρξει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας πολύ πριν από την επίσημη ανακοίνωση του κ. Χειμάρα στις 23 του μήνα.

Άλλες πηγές σημειώνουν ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα υπάρξουν από τη Ρηγίλλης σε ευνόητο χρόνο αλλά και συνολικά για όλους τους νομούς. Από ’κει και μετά ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Εύβοια, έχει καταρτιστεί μια λίστα με ονόματα μεταξύ των οποίων αναζητούν εκείνους που θα μπορέσουν να γεφυρώσουν τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις, οι οποίες ενδεχόμενα να προκύψουν και από τα δημοτικά ψηφοδέλτια.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Θανάση Χειμάρα υπογραμμίζουν πως «σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι αξεπέραστα και είναι δύσκολο να υπάρξει μια υποψηφιότητα καταλύτης που θα μπορούσε να μετριάσει τις τοπικές αντιθέσεις».

Με τον τρόπο αυτόν οι επιτελείς του Θανάση Χειμάρα θέλουν να περιγράψουν το κλίμα το οποίο κυριαρχεί στον νομό της Εύβοιας και καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση στα επιμέρους θέματα τα οποία κυριαρχούν στις τοπικέςκοινωνίες. Ο κ. Χειμάρας από την πλευρά του προσπαθεί να κρατά αποστάσεις, αλλά ωστόσο ορισμένα από τα προβλήματα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν. Σαν παράδειγμα οι επιτελείς του κ. Χειμάρα υπογραμμίζουν την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στη Βόρεια Εύβοια με την υποψηφιότητα του Βασίλη Κεδίκογλου που σε καμιά περίπτωση δεν την επιθυμεί ο κομματικός μηχανισμός στην Χαλκίδα.

Ωστόσο όμως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτήν την κίνηση, παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής ο κ. Χειμάρας αποφεύγει την οποιαδήποτε εμπλοκή, αφού θεωρεί πως σε κάθε περίπτωση μόνο πολιτικό κόστος μπο- ρεί να έχει από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *