ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!

(Σύλληψη δύο ατόμων- δραστών ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών )

Την 11.45 ώρα της σήμερα, (14-12-2009), δύο -2- άνδρες αγνώστων αρχικά στοιχείων ταυτότητος, που έφεραν από ένα πιστόλι τύπου TOCAREF, και ένα ημιαυτόματο όπλο και εκ των οποίων ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, ηλικίας 26 και 27 χρονών αντίστοιχα, εισέβαλαν στο υποκατάστημα του χρηματοπιστωτικού νομικού προσώπου (τράπεζας) EUROBANK , στο Αλιβέρι Ευβοίας, εντός του οποίου υπήρχε ικανός αριθμός συναλλασσομένων πολιτών, και με την απειλή των όπλων, εξανάγκασαν τους δύο ταμίες του υποκαταστήματος, να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των είκοσι μία χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα πέντε Ευρώ (21.565,00 €) και ακολούθως, επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 8-12-2009 από την Κηφισιά και τράπηκαν σε φυγή.
Σε απόσταση πεντακοσίων περίπου μέτρων από τον τόπο διάπραξης της ληστείας, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα και επιβιβάστηκαν σε άλλο ΙΧΕ που είχαν νωρίτερα σταθμεύσει στο χώρο, με σκοπό να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.
Από το Α.Τ. Αλιβερίου και εν συνεχεία από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, (ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας, Ομάδας Ναρκωτικών και άλλων Αστυνομικών) άρχισαν εκτεταμένες αναζητήσεις με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ ενεργοποιήθηκε ο σχεδιασμός, για τον αποκλεισμό περιοχών από τις οποίες ήταν δυνατόν να διέλθουν οι ληστές.
Αστυνομικοί του Τ.Α.Χαλκίδας, εντόπισαν το όχημα με τους δύο-2- δράστες να κινείται στην πλατεία Αμαρύνθου και άρχισαν να το καταδιώκουν.
Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν άρχισαν να βάλουν με το ημιαυτόματο όπλο κατά των Αστυνομικών, οι οποίοι δεν ανταπάντησαν στους εναντίον τους πυροβολισμούς, προς αποφυγή τραυματισμού πολιτών που υπήρχαν στην πλατεία, αλλά συνέχισαν να τους καταδιώκουν.
Οι καταδιωκόμενοι, υπό το κράτος της καταδίωξης, και κινούμενοι στην Εθνική Οδό Λεπούρων – Χαλκίδας με κατεύθυνση προς Χαλκίδα, μπήκαν στον αύλειο χώρο υφιστάμενης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας με πολλές εγκαταστάσεις, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν με τα πόδια, διωκόμενοι από τους επίσης πεζή διώκοντες αστυνομικούς.
Οι δράστες, προ του κινδύνου να συλληφθούν, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι αποκρούοντας την επίθεση, έβαλαν και αυτοί κατά των δραστών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά στο πόδι
-2-
τον ένα εξ’ αυτών που έφερε το ημιαυτόματο όπλο και ένα πιστόλι TOCAREF και να τον συλλάβουν επί τόπου, ενώ ο 27 χρονος δράστης κατόρθωσε προσωρινά να διαφύγει στον ευρύτερο χώρο του ξενοδοχείου.
Με εντολή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μετέβει με ελικόπτερο στον τόπο , ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, καθώς επίσης και ομάδα Ε.Κ.Α.Μ., υπό τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συντονισμό του , κατέστει δυνατή η σύλληψη και του διαφεύγοντος 27 χρονου δράστη, ο οποίος βρέθηκε κρυμμένος σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ σε παράπλευρο δωμάτιο βρέθηκε και το όπλο TOCAREF που έκρυβε ο τελευταίος.
Τα αφαιρεθέντα δια της ληστείας χρήματα, ανευρέθηκαν αυτούσια μέσα στο δεύτερο αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Ο τραυματίας δράστης, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Ο 27 χρονος δράστης αποφυλακίστηκε προσφάτως και έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.
Και οι δύο-2- συλληφθέντες,με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδος, κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *