Κοντά στο χρίσμα ο Κλέαρχος Περγαντάς;

Το ένα μετά το άλλο αλλάζουν τα ονόματα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ουσιαστικά τα βλέμματα έχουν επικεντρωθεί σε τρία ονόματα, όπου συνεχώς προβάλλονται τα θετικά και τα αρνητικά.

Πληροφορίες ωστόσο υπογραμμίζουν ότι τα νέα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις επαφές που εξελίχθηκαν στην Πάρο, το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και ορισμένα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν και τα ονόματα. Ειδικότερα, μπορεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να έμειναν στις δημοσκοπήσεις και στα τρία στελέχη τα οποία προβάλλονται για τη θέση του Περιφερειάρχη στην Στερεά Ελλάδα, ωστόσο όμως όλες οι τελευταίες πληροφορίες προσεγγίσουν ότι από τις δύο πλευρές υπάρχει άρνηση για μια τέτοια εμπλοκή, ενώ αντίθετα μόνο ένας στους τρεις περιμένει να μπει στη μάχη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενώ τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από δημοσκοπήσεις έδειχναν απευθείας «άρωμα γυναίκας» στην Στερεά Ελλάδα, υπάρχει κάθετη άρνηση τόσο από την Κατερίνα Περλεπέ, όσο και από την Κατερίνα Μπατζελή.

Μάλιστα η πρώτη έχει διαμηνύσει σε όλα τα επίπεδα στην Ιπποκράτους ότι δεν πρόκειται να είναι μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια και μάλιστα έχει προχωρήσει και έχει επαναλάβει δημόσιες δηλώσεις της προς την ίδια κατεύθυνση. Κάτω από αυτό το πρίσμα το βασικό στοιχείο που υπήρχε στις επεξεργασίες της Ιπποκράτους, δηλαδή γυναίκα που να κατάγεται από την Εύβοια για να αξιοποιηθεί ο μεγαλύτερος πόλος της Στερεάς Ελλάδας, όπου κατεγράφη μια ισχυρή δύναμη για το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να καταρρέει.

Από την άλλη πλευρά το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα πέφτει στην Κατερίνα Μπατζελή, η οποία μάλιστα είναι μεταξύ μιας ομάδας στελεχών τα οποία σκέπτεται να αξιοποιήσει η Ιπποκράτους, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ίδια τα στελέχη έχουν σαφώς αντίθετη άποψη. Όμως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και το οποίο αναμένεται να γίνει το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τα ερωτηματικά

Σύμφωνα με τα όσα κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στις αναλύσεις της Ιπποκράτους είναι ότι, η εικόνα που διαμορφώνεται στην Στερεά Ελλάδα αντέχει και χαμηλότερες επιλογές αν αυτό δεν είναι επιβεβλημένο.

Έτσι από τις κυρίαρχες εισηγήσεις που μπαίνουν στο τραπέζι την τελευταία βδομάδα- ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση από τη Ν.Δ. της υποψηφιότητας του Θανάση Χειμάρα αλλά και την ανακοίνωση της αυτόνομης καθόδου του ΛΑ.Ο.Σ. στην Περιφέρεια- κυριαρχούν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ασφαλείς πηγές σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα μπήκε για τα καλά πάνω στο τραπέζι το όνομα του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά, αφού σύμφωνα με έγκυρες πηγές συνθέτει μια σειρά από θέματα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν και καθοριστικό παράγοντα εκλογικής νίκης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όπως ισχυρίζονται επιτελείς που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θέματα και μετέχουν σε αρκετές συζητήσεις, «η υποψηφιότητά του μπορεί να συνθέσει πολλά περισσότερα απ’ ότι ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος».

Οι επιδιώξεις

Με δεδομένες τις υποψηφιότητες απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι αυτονόητο ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσδοκά την μεγαλύτερη συσπείρωση, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο.

Το πρώτο θέμα που θα ήθελε να αποφύγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι να επικεντρώσει το ενδιαφέρον μιας αντιπαράθεσης μέσα στο νομό της Φθιώτιδας.

Ένα δεύτερο σημείο το οποίο έχει ενδιαφέρον είναι να προβάλει μια υποψηφιότητα που να έχει περισσότερο πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, έχοντας κατά νου ακόμη και το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το τρίτο σημείο που δείχνει να ενδιαφέρει το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εί- ναι να επιχειρήσει ευρύτερες συσπειρώσεις, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο, πολύ δε περισσότερο σε κοινωνικό επίπεδο και μάλιστα διαπιστώνει ότι ο νομάρχης Βοιωτίας διατηρεί αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένα τελευταίο στοιχείο στο οποίο θα προσπαθήσει να απαντήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα μπορέσουν να συσπειρώσουν την εκλογική του βάση και να περιορίσουν τις πιθανές εκλογικές διαρροές σε σύγκριση με το 2009. Εκτιμούν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι αν προτείνουν την υποψηφιότητα από ένα κορυφαίο στέλεχος, σε κάθε περίπτωση δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια αναλυτική αντιπαράθεση χωρίς να υπάρχουν τα στοιχεία μιας πιθανής συνεργασίας. Αντίθετα με την υποψηφιότητα του νομάρχη Βοιωτίας θεωρούν ότι ουσιαστικά είναι μια υποψηφιότητα που συνθέτει σε χαμηλό επίπεδο και στους δύο ή τρεις νομούς αλλά και παράλληλα απομακρύνει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο μιας σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης που θα εξελισσόταν σε περίπτωση διαφορετικής υποψηφιότητας.

Στην Πάρο

Όλα αυτά τα σενάρια δεν είναι πληροφορίες, μπήκαν πάνω στο τραπέζι στις συναντήσεις που είχαν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανδρέου και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Εδώωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε άλλη μια συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου ενόσω βρίσκονταν στην Πάρο. Συναντήθηκε λοιπόν με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι, οι διαμορφωμένες σχέσεις μεταξύ του Αρχιεπισκόπου, που ήταν πρώην Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, με τον νομάρχη του ίδιου νομού αποτελούν ένα καθοριστικό σημείο, το οποίο βεβαίως προσμετρά ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Παπανδρέου και η επιτελική ομάδα που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Παραμένει άγνωστο, ωστόσο, αν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ενεπλάκη και σε ποιο βαθμό σε όλη αυτή τη διαδικασία, πάντως, οι γνωρίζοντες επιμένουν πως «οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν είναι αδιάφορες για τον Αρχιεπίσκοπο…».

Στην τελική ευθεία

Αν και τα περιφερειακά στε- λέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρακολου- θούν αυτές τις εξελίξεις από κά- ποια απόσταση, αφού ο δικός τους ρόλος έχει ολοκληρωθεί με τις προτάσεις που κατέθεσαν πριν ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα,ωστόσο, πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κάποιες επικοινωνίες που σε κάθε περίπτωση χρωματίζουν και τις κεντρικές επιλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και περιφερειακά στελέχη κρατούν σαφείς αποστάσεις από τις κεντρικές επιλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού δεν θέλουν να εμπλακούν σε ένα παιχνίδι το οποίοδείχνει ναπαίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Σύμφωνα και με τα στελέχη αυτά, «υπάρχουν αρκετές μεταβολές στο σκηνικό,ωστόσο όμως, μετά την τελική διαμόρφωσή του με τις επιλογές της Ν.Δ.αλλά και τις πολιτικές επιλογές του ΛΑ.Ο.Σ, το κλίμα που διαμορφώνεται δείχνει να κινείται προς την κατεύθυνση των προτάσεων που είχαν κατα- θέσει οι 4 Νομαρχιακές Επιτροπές που ήταν ταυτισμένες με την υπο ψηφιότητα του Κλέαρχου Περγα ντά…», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν. Πάντως εκτιμούν πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού σε κάθε περίπτωση αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν ακόμη και οι τελικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το χρόνο της τελικής ανακοίνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *