Καρκαλέτσης: “Η λύση δεν είναι στρατόπεδα τύπου Ριτσώνας αλλά η απέλαση”

Ο πολιτευτής και αντιπρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. στην Εύβοια, Σταύρος Καρκαλέτσης, με αφορμή τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιλογή παλιών στρατοπέδων για εγκλεισμό εκεί λαθρομεταναστών δεν είναι λύση.
Πρώτον γιατί προεξοφλείται από όλους, δυστυχώς βάσιμα, πως οι συνθήκες υγιεινής και εν γένει διαβίωσης των λαθρομεταναστών στα παλιά στρατόπεδα θα είναι άθλιες, άρα παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Δεύτερον γιατί, από την ώρα που οι αποδράσεις π.χ. από τον Κορυδαλλό είναι συνηθισμένο φαινόμενο, θα είναι ακόμα πιο εύκολη η δραπέτευση από τη Ριτσώνα. Ποιός θα τους κρατήσει εκεί με το ζόρι, την ώρα που η Αστυνομία στην Εύβοια, υποστελεχωμένη, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη;
Τρίτον: Από την ώρα που θα «αποχαιρετούν» οι έγκλειστοι το στρατόπεδο, προς τα που θα κατευθυνθούν; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία: Δροσιά, Αυλίδα και Χαλκίδα θα πλημμυρίσουν εκατοντάδες περιφερόμενους, εξαθλιωμένους και πιθανόν εξαγριωμένους λαθρομετανάστες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η λύση λοιπόν δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά αυτό που επιτάσσει ο νόμος: Διακρατικές συμφωνίες άμεσα της κυβέρνησης με τις χώρες προέλευσης (Πακιστάν, Ινδία, Ιράκ, Μπάγκλα Ντες κτλ) και κατόπιν απελάσεις, όπως κάνουν ήδη η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και άλλες ευρωπαικές χώρες. Οι οποίες δεν έχουν 20 και 25% λαθρομετανάστες όπως η Ελλάδα, αλλά πολύ λιγότερους. Βέβαια, οι χώρες αυτές δεν έχουν υπουργούς τύπου Παυλόπουλου. Ούτε κουρασμένους πρωθυπουργούς.
Η επιλογή της απέλασης είναι σωτήρια για όλους: Πρώτα για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, αφού η Ελλάδα, υπερπλήρης πλέον, δεν μπορεί να παρέχει σε περισσότερους εργασία και ευημερία, την ώρα που οι ίδιοι οι Έλληνες υποφέρουν.
Και κατά δεύτερον, διότι διασφαλίζεται η στοιχειώδης κοινωνική και εθνική συνοχή, εφ’όσον βεβαίως τη θέλουμε και την θεωρούμε αναγκαία στον κόσμο του αύριο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *