ΚΑΙ ΠΟΥ’ΣΑΙ ΑΚΟΜΗ……

Σαφείς αποστάσεις πήρε ο Νομάρχης Φθιώτιδας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας από τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη στην Εύβοια κ. Σταμάτη Γκάβαλη, οι οποίες πυροδότησαν ένα κλίμα έντασης ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς. Ωστόσο προσπάθησε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες παραπέμποντας το θέμα σε μέλλοντα χρόνο, μέσα στην προεκλογική περίοδο, κρατώντας όμως επιφυλάξεις, αν τελικά θα αποτελέσει κεντρικό θέμα της προεκλογικής προσπάθειας το θέμα του Ασωπού.
«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο Ασωπός, δεν ευθύνεται μόνο ο εκεί νομάρχης» σχολίασε ο κ. Θανάσης Χειμάρας καταθέτοντας την θέση του συνδυασμού του σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από εκεί που την τοποθέτησε ο κ. Γκάβαλης, που είχε δηλώσει ότι «ο κύριος Περγαντάς είναι ο ηθικός αυτουργός του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού σκανδάλου στην Ελλάδα το οποίο εξελίσσεται και σε ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη…».
Ο κ. Χειμάρας απαντώντας σε ερωτήσεις προσπάθησε να αποφύγει την πιθανότητα να αναδειχθεί η πλήρης διάσταση απόψεων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο επίπεδο. Προσπάθησε απλά να περιγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να αγγίζει ωστόσο τις ευθύνες σε απόλυτο βαθμό στο πρόσωπο του κ. Περγαντά.

Πάντως σε κάθε περίπτωση τον κ. Χειμάρα έδειξε να τον ενοχλεί αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης αλλά έμμεσα προσπάθησε να δικαιολογήσει τον κ. Γκάβαλη τονίζοντας πως ο κ. Γκάβαλης «ζει εκεί και έχει ένα λόγο παραπάνω να το λέει». Συγχρόνως προσπάθησε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει μια επικοινωνία ανάμεσά τους δηλώνοντας πως «δεν μιλάει από μόνος του» αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει μια εσωτερική επικοινωνία, ωστόσο όμως σε κάθε περίπτωση κράτησε αποστάσεις από τις απόλυτες εκφράσεις σημειώνοντας για πολλοστή φορά αναφερόμενος στις πιθανές ευθύνες του κ. Περγαντά πως «δεν ευθύνεται μόνο αυτός». Διευκρίνισε όμως ότι ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα σε κορυφαίο θέμα της προεκλογικής περιόδου σημειώνοντας πως «στις προθέσεις μου δεν είναι να βρίσκομαι στο επίκεντρο. Εκτός και αν προκληθώ».
Και χθες απαντώντας σε απανωτές ερωτήσεις προσπάθησε σε κάθε περίπτωση να χαμηλώσει τους τόνους για το συγκεκριμένο θέμα που πυροδότησε την προεκλογική περίοδο αφού σκληρή απάντηση υπήρξε και από την πλευρά του κ. Περγαντά.

Ωστόσο έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξέλιξη που πήρε αυτή η αντιπαράθεση και απέφυγε να απαντήσει αν την υιοθετεί τελικά ο συνδυασμός του. Ο κ. Χειμάρας απέφυγε να απαντήσει αν ο ίδιος θα κάνει μια τέτοια δήλωση για τον αντίπαλό του. 

Μάλιστα απέρριψε τις αιτιάσεις στις οποίες αναφέρεται στην απάντησή του ο κ. Περγαντάς τονίζοντας πως «δεν είναι συκοφαντικά τα όσα αναφέρει ο κ. Γκάβαλης. Εγώ δεν συμφωνώ με την απάντηση Περγαντά. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό το θέμα…». Με τη δήλωση αυτή ο Θανάσης Χειμάρας προσπαθεί να περιχαρακώσει το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τάσεις αυτονόμησης σε ό,τι αφορά την Εύβοια και το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται εκεί. Πάντως δημιούργησε την αίσθηση ότι ίσως και να μην περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, γεγονός το οποίο από μόνο του δείχνει την ενόχληση του επικεφαλής του συνδυασμού για το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Σε κάθε περίπτωση δημιούργησε την αίσθηση ο κ. Χειμάρας μέσα από τις απαντήσεις τις οποίες έδωσε σε πληθώρα από ερωτήσεις ότι ακόμη και μέσα στο συνδυασμό υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς σε ό,τι αφορά την πολιτική πραγματικότητα στην Εύβοια, χωρίς ωστόσο να δείχνει διάθεση για ενιαία έκφραση του συνδυασμού. Δείχνει όμως να τον ανησυχούν τα φαινόμενα πολιτικής αυτονόμησης που ενδεχόμενα να σηματοδοτήσουν και το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *