Θέλουν νεκροταφείο πλοίων στην Χαλκίδα!

«Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος «η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός».
Τα ίδια ορίζουν και οι ισχύοντες σε εκτέλεση του άρθρου αυτού ειδικοί νόμοι «περί προστασίας του περιβάλλοντος» (Ν. 743 κ.λ.π.). Τα ίδια προβλέπουν και επιτάσσουν και σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και διεθνής συμβάσεις οι οποίες έχουν καταστεί εσωτερικό Ελληνικό Δίκαιο βάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος.
Ο προβλεπόμενος – σχεδιαζόμενος παρά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας παροπλισμός 65 περίπου παλαιών πλοίων – ουσιαστικά παλαιών σιδερικών – στο νότιο λιμάνι της Χαλκίδας θα έχει σαν αναπόφευκτη και αναπόδραστη συνέπεια να μεταβληθεί αυτό σε αποθήκη και νεκροταφείο αχρήστων πλοίων.
Η μόλυνση και η ρύπανση θα είναι τεράστια, καταστροφική και μη ανατάξιμη, δεδομένου ότι η περιοχή έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό οικιστικά, τουριστικά και επιχειρηματικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους σχέδια και σκέψεις που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά κάθε προοπτικής ανάπτυξης της πόλης, υποδαυλίζοντας την τουριστική ανάπτυξης αυτής.
Πρώτη προτεραιότητα για τους Δημότες της Χαλκίδας η προστασία και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
Αποφασίζει να μην επιτρέψει τη σχεδιαζόμενη οικολογική καταστροφή και την αλλοίωση της αισθητικής εικόνας της ευρύτερης περιοχής. Τυχόν τέτοια ενέργεια αποτελεί όχι απλώς κακοποίηση του περιβάλλοντος που μέτρο σύγκρισης δεν έχει αλλά στιγματίζει ίσως ανεπανόρθωτα την πόλη μας.Δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα ενδεδειγμένα και νόμιμα μέτρα προς αποτροπή της σχεδιαζόμενης καταστροφής τόσο σε επίπεδο αγωνιστικών κινητοποιήσεων όσο και σε επίπεδο δικαστικής προστασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *