ΕΥΒΟΙΑ: ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 1,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Στο πειθαρχικό με απόφαση Ντόλιου,

προκειμένου να καθαιρεθεί

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την παύση τους για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος παραπέμπει με απόφαση του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ΔιακυβέρνησηςΓιώργος Ντόλιος τον εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ πρόεδρο της Κοινότητας Καφηρέως Γιώργο Χουντάση και την πρόεδρο της Κοινότητας ΑντιπάρουΒαρβάρα Φαρούπου- Μανέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr από την έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο κοινοτάρχης Καφηρέως φέρεται να έχει παρακρατήσει παράνομα «από είσπραξη ειδικού τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για λογαριασμό της κοινότητας συνολικού ποσού 1.308.603 ευρώ» για το διάστημα από τον Οκτώβριο 2002 έως τον Οκτώβριο του 2009!

Κι άλλη περίπτωση με παράνομες μεταδημοτεύσεις

Ενώ η συνάδελφός του της Αντιπάρου παρά τις συνεχείς οχλήσεις του περιφερειάρχη για την ανάκληση 23 παράνομων μεταδημοτεύσεων πριν τις δημοτικές εκλογές του 2006, κώφευε. Όπως μάλιστα σημειώνουν στην έκθεση τους οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης «σας γνωρίζουμε ότι η εκλογή της προέδρου κρίθηκε με 1 ψήφο διαφορά.» Μάλιστα, στην κοινοτάρχη Αντιπάρου έχει ήδη επιβληθεί από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πειθαρχική ποινή αργίας ενός μηνός «λόγω μη χορήγησης σε κοινοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας καταλόγου με τα ονόματα όσων μεταδημοτεύσεων πριν τις δημοτικές εκλογές του 2006 και των σχετικών δικαιολογητικών.»

Επισημαίνεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, του άρθρου 147 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ, Ν. 3463/ 2006, Α’ 114) αποτελείται στην πλειοψηφία του από τακτικούς δικαστές που ορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *