εσφαλμένη ..ανάγνωση των μετρήσεων!

Όλες οι χημικές αναλύσεις μας καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρωμίου (εξασθενούς ή ολικού) στο νερό της Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, από το έτος 2007 διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της παραμέτρου του εξασθενούς χρωμίου από το κρατικό εργαστήριο του ΙΓΜΕ και από το Γενικό Χημείο του Κράτους, χωρίς ποτέ να έχει εντοπισθεί εξασθενές χρώμιο ( με όριο ανίχνευσης τα 10 mg/l).

Επίσης, οι μετρήσεις συνεχίζονται από τα ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια ΑΝΔΡΕΟΥ και ARAL ( με όριο ανίχνευσης το 1 mg/l) χωρίς επίσης ποτέ να έχει ανιχνευθεί εξασθενές χρώμιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση δοκιμών ΑΡ. Χ08/439 του εργαστηρίου ARAL σημειώνεται ότι «η μικρότερη τιμή που μπορεί με την αναγραφόμενη μέθοδο να προσδιορισθεί είναι 1 mg/l ( κατώτερο όριο προσδιορισμού ). Στο ανωτέρω δείγμα δεν ανιχνεύθηκε χρώμιο εξασθενές και χρώμιο ολικό».

Επίσης, στο από 13-3-2009 έγγραφο των χημικών εργαστηρίων Ανδρέου αναφέρεται: «σε κανένα από τα δείγματα δεν ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο. Στα πιστοποιητικά αναλύσεων αναγράφεται ότι το εξασθενές χρώμιο είναι μικρότερο του 1mg/l», δηλαδή του ορίου ανίχνευσης της μεθόδου. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι υπάρχει εξασθενές χρώμιο έστω και σε ποσότητα κάτω του 1 mg/l».

Είναι προφανές ότι λόγω εσφαλμένης ανάγνωσης από μη ειδικούς των πιστοποιητικών ανάλυσης δημιουργήθηκε σύγχυση, αφού εκλαμβάνονται τα κατώτερα δυνατά όρια προσδιορισμού των χημικών παραμέτρων ( μικρότερο του 1 mg/l ), ως ανίχνευση χρωμίου σε ποσότητα κάτω του 1 mg/l !!!

Επιπλέον, το Δ.Σ/ ΔΕΥΑΧ ομόφωνα με την υπ’ αρ. 32/27-2-2009 απόφασή του προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, διάρκειας δύο ετών, με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Χημείας, για τον περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο όλων των πόσιμων υδάτων της Χαλκίδας ως προς το εξασθενές χρώμιο.

Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ απευθύνει έκκληση προκειμένου τέτοια ζητήματα να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να μην προκαλείται αδικαιολόγητη ανησυχία στους συμπολίτες μας από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή πιστή μας αρχές μας διαφάνειας και μας υπευθυνότητας διαβεβαιώνει μας Χαλκιδέους για την άριστη ποιότητα του νερού μας πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *