Είμαι ανήσυχος για την τύχη των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα: «Εξαγγελία συρρίκνωσης και υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Καρύστου και της Κύμης σε Κέντρα Υγείας».

Ο κ. Μαρκόπουλος δηλώνει ανήσυχος για την τύχη των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης:

«Είμαι ανήσυχος για την τύχη των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης, μετά την απάντηση και το διάλογο που είχα στη Βουλή με τον Υφυπουργό Υγείας κο Τιμοσίδη.

     Ανέπτυξα όλα τα επιχειρήματα που υπάρχουν και επιβάλλουν όχι μόνο τη διατήρηση, αλλά και την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων του Νομού. Τόνισα, ότι η Σχολή Δημόσιας Υγείας έχει βαθμολογήσει το μεν Νοσοκομείο Καρύστου με 100% στην απόδοση, το δε Κύμης με 95% και υπενθύμισα τη δυσκολία των αποστάσεων από τη Χαλκίδα σε συνδυασμό με την έλλειψη ΕΚΑΒ στη νότια Εύβοια και τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού λόγω τουρισμού το καλοκαίρι.

     Ο κος Υφυπουργός έδωσε διφορούμενες απαντήσεις. Πρώτον ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι καμία νοσοκομειακή μονάδα δεν θα κλείσει. Όλα είναι υπό σκέψη και οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου. Ωστόσο παράλληλα μίλησε για ενίσχυση πλωτών μέσων μεταφοράς ασθενών και διερωτήθηκε γιατί πρέπει ένας ασθενής με κάταγμα να χειρουργηθεί στον τόπο που μένει…»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *