Διαφορετικά συναισθήματα!

– Συνωστισμός στο ΠΑΣΟΚ
– «Αδιαθεσία» στην Ν.Δ.
– Η Ουρανία με το ΛΑΟΣ

Με διαφορετικά συναισθήματα αντιμετωπίζουν τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τη διαθεσιμότητα των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην Εύβοια αφού στο πράσινο στρατόπεδο υπάρχει «υπερπροσφορά» ενώ στο γαλάζιο προβληματισμός και απροθυμία.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι «λείπει το φανταχτερό (πολιτικά) όνομα και από τις δύο πλευρές αφού ακόμα και στις αι8τήσεις του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «τα γνωστά πρόσωπα» που είτε έχουν προσπαθήσει ξανά για υποψηφιότητα είτε κατέχουν ήδη εκλεγμένες θέσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Αυτό βεβαίως το γεγονός κάνει «πιο εύκολη την …ζωή των ήδη εκλεγμένων βουλευτών» που έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό και όχι κάποιον «νέο κίνδυνο» αφού καμία από τις νέες υποψηφιότητες δεν έχει μπει νωρίτερα «δυνατά» στο στίβο της εκλογιμότητας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία η μάχη θα δοθεί μεταξύ των Σ. Κεδίκογλου και Κ. Μαρκόπουλου και Αν. Λιάσκου αφού ένας τουλάχιστον (ή και δύο) θα μείνουν εκτός Βουλής σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής Δημοκοπικά δεδομένα και την αναγωγή αυτών σε έδρες στην Εύβοια.

Αν υπολογίσει κανείς την «εμφάνιση» της Ουρανίας Παπανδρέου με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ αυτό δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση αφού η σύζυγος του πρώην Νομάρχη Ευβοίας θα πλαγιοκοπήσει «βάναυσα» τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας με σοβαρές πιθανότητες να δώσει μία έδρα στο κόμμα του Καρατζαφέρη.

Η «ρευστότητα» του εκλογικού αποτελέσματος και η αναγωγή του σε εκλόγιμες θέσεις (έδρες) επηρεάζει σοβαρά και τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ αφού εάν λόγω κατανομής δύο έδρες πάνε στα μικρότερα κόμματα τότε θα περιοριστούν και οι έδρες για το ΠΑΣΟΚ.

Τα πιο πιθανά σενάρια που «παίζουν» στην εκλογική σκακιέρα των εδρών για την Εύβοια είναι «3-2-1», «2-2-1-1» και «3-1-1-1», οπότε κανείς αντιλαμβάνεται ότι όσον το ΠΑΣΟΚ σιγουριά αισθάνονται μόνο όσοι τερματίσουν στις δύο (2) πρώτες θέσεις» ενώ «όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία σιγουριά θα πρέπει να αισθάνεται μόνον ο πρώτος στην κατάληξη»!

Να σημειώσουμε τέλος, ότι στα ψηφοδέλτια «υποχρεωτικά» πρέπει να συμμετέχουν δύο γυναίκες (τουλάχιστον) λόγω ποσόστωσης, αφού πλέον στην επόμενη Βουλή, θα ισχύσει ποσόστωση στον αριθμό των γυναικών που θα εκλέγονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *