για να μην καταργηθεί το Πανεπιστήμιο της Στ.Ελλάδας

 Πρωτοβουλία για συστράτευση και των 17 Βουλευτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έλαβε η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ, Ουρανία Παπανδρέου -Παπαδάκη σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του Πανεπιστημίου της Στερεάς. Τους καλεί σε κοινό αγώνα για την εμπόδιση της όποιας κατάργησης μακριά από τις όποιες κομματικές διαφορές που σε κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Η επιστολή της κ.Ουρανίας Παπανδρέου έχει ως εξής:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Θα ήθελα με αυτήν μου την επιστολή να σας ενημερώσω για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που απασχολεί ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και που δεν είναι άλλο από το Πανεπιστήμιο της Στερεάς και τη φημολογούμενη κατάργηση και απορροφησή του από το Πανεπιστήμιο του Βόλου. Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του ανθρώπου και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευτυχία είναι τεράστια.
 Δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ανάπτυξης και εισροής χρημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, να μην γίνεται τίποτα σχετικά με την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της περιοχής αλλά αντιθέτως να μεθοδεύεται η κατάργηση του. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα, υπήρξε μια απαράδεκτη στασιμότητα στην εξέλιξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος που εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όταν ξεκίνησε, πριν από επτά χρόνια. Δεν μπορεί μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση και σε πληθυσμό περιφέρειες τής Ελλάδος να γίνει και η μοναδική περιφέρεια της χώρας μας χωρίς Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
 Σας καλώ να συστρατευτούμε σε ένα κοινό αγώνα για το καλό της παιδείας των Ελλήνων και την πρόοδο του Πανεπιστημίου της Περιφερείας μας, μακριά από ιδεολογικές και κομματικές διαφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *