γενικό κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 8 Ιούνη 2011..

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ,αντιδρώντας στην Κυβερνητική απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ , με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση όλων των Σωματείων τους, έχουν αποφασίσει για την  ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ του 2011 την προκήρυξη 24ωρης ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ με παράλληλη διοργάνωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στην Πλατεία Συντάγματος στις 11οο π.μ..

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ , έχοντας δίπλα τους – όπως αυτοί εκφράστηκαν με το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα της πρόσφατης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Λάρυμνα στις 18 Μαΐου 2011 –  όλα τα Εργατικά κέντρα των 6 Νομών που δραστηριοποιείται η εταιρία, τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΜ και ΟΜΕ ,την ΓΣΕΕ ,την τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ,τα Πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , παράγοντες και φορείς των τοπικών κοινωνιών , αφού έλάβαν υπόψη ότι:

·     Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη  και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας.

· Είναι πηγή οικονομικής ζωής όχι μόνο  για τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται αλλά και για την Εθνική Οικονομία.

· Είναι κερδοφόρα , δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της.

· Το κράτος συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στο μετοχικό κεφάλαιο , για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου.

· Τα όποια δημόσια κεφάλαια έχουν επενδυθεί για την αγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας  είναι ασήμαντα και  δεν συγκρίνονται με τα πολλαπλάσια οφέλη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της χώρας.

· Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.

· Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ , δεν είναι κρατικοδίαιτοι και ακριβοπληρωμένοι  υπάλληλοι. Δεν έχουν τα εργασιακά προνόμια του Δημοσίου και απασχολούνται με εργασιακές συνθήκες της ελεύθερης αγοράς.

· Η παραμονή της ΛΑΡΚΟ κάτω από δημόσιο έλεγχο είναι απαίτηση σχεδόν ολόκληρης της Κοινωνίας.

Εκφράζουν ΟΜΟΦΩΝΑ την απαίτηση τους ,για την παραμονή της ΛΑΡΚΟ κάτω από Δημόσιο έλεγχο.

 

   Τέλος επειδή πιστεύουμε ότι το μέλλον και η προοπτική της εταιρίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες των 6 νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ ,αλλά  ολόκληρη την κοινωνία δεδομένου ότι είναι μια εταιρία στρατηγικής σημασίας που διαχειρίζεται ένα σημαντικό κομμάτι του ορυκτού πλούτου της χώρας μας , απευθύνουμε γενικό κάλεσμα  συμπαράστασης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 8 Ιούνη 2011..

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *