ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΙΚΑ

Την ιδανική πύλη για τις Βόρειες Σποράδες αποτελεί το λιμάνι Μαντουδίου.
Το τελευταίο ως έργο πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, έτσι ώστε να δέχεται πλοία ανοιχτής θαλάσσης. Η σημασία βέβαια του λιμανιού και η αξία του είναι τεράστια αφού, εκτός του ότι θα φέρει σε επαφή την περιοχή με σπουδαίους τουριστικούς προορισμούς, αποφέροντας στους κατοίκους της ποικίλα κέρδη, θα τονώσει το ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών, που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να αποθηκεύσουν εδώ φυσικό αέριο.
Σε συντονισμένες κινήσεις, για την επιτάχυνση των έργων στο λιμάνι Μαντουδίου, προχωρούν ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου και ο Νομάρχης Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς.

Μετά τη βουλευτή Εύβοιας κα. Κατερίνα Περλεπέ Σηφουνάκη και ο βουλευτής του Νομού κος. Σίμος Κεδίκογλου διαπιστώνει πρόβλημα Αστυνομικής δύναμης στην περιοχή ειδικότερα, αλλά και γενικότερα στο Νομό.
Θεωρεί ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα στοιχειώδους ασφάλειας και πως σύντομα θα αποκατασταθεί η αδικία στην περιοχή και στο υπόλοιπο νησί, από τον Υπουργό κο. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με αύξηση της Αστυνομικής δύναμης».
Εν τω μεταξύ την βδομάδα που μας πέρασε, το Αστυνομικό Δελτίο κατέγραψε 11 σημαντικές υποθέσεις με τους διαρρήκτες να «αλωνίζουν» σε όλο το νησί.

Δείχνουν να μην πτοούνται οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες της Λουτρόπολης, εν όψει της δύσκολης νέας τουριστικής περιόδου και όχι βέβαια γιατί Υπουργός Τουρισμού είναι ο Ευβοιώτης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Ασφαλώς η κρίση τους ανησυχεί, αλλά η περιοχή κατά κύριο λόγο «πουλάει» θεραπευτικό τουρισμό και στη συνέχεια άλλες μορφές του.
Έτσι η σκέψη μπορεί να είναι απλοϊκή, αλλά έχει μέσα της πολύ λογική. «Αν δεν επαρκεί το εισόδημά σου, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις ψυχαγωγικό τουρισμό, Όμως αν δεν κοιτάξεις την υγεία σου, τότε δεν μπορείς να επιζήσεις», λένε οι ξενοδόχοι της Λουτρόπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *