απο μέτριος εως κακός!!

Μέτρια εως κακή χαρακτηρίζουν την 4ετία του Θαν. Ζεμπίλη οι πολίτες του διευρυμένου πλέον Δήμου Χαλκιδέων που χάνει και από τους δύο υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, Παγώνη και Αναγνωστάκη οι οποίοι παλεύουν στήθος με στήθος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για το χρίσμα του υποψηφίου, αλλά το συνολικό «πράσινο» ποσοστό υπερέχει κατά 17.5% του γαλάζιου Δήμαρχου Χαλκιδέων, όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ένα ποσοστό της τάξης του 31.2 που δεν θέλει κανέναν(!) και αφήνει χώρο για δυναμική και αναξάρτητη υποψηφιότητα ως δεύτερη δύναμη στον Δήμο Χαλκιδέων, ενώ εξ ίσου σε σημαντικά ποσοστά καταγράφεται σε όλα σχεδόν τα ερωτήματα και η «αδιευκρίνιστη» ψήφος.

Αν και η Ρηγίλλης ψάχνει «ρόλο» για να ..αντικαταστήσει κομψά τον Θαν. Ζεμπίλη και να τον «στείλει» σε άλλη κατεύθυνση, υπάρχει και το ενδεχόμενο να τον κατεβάσει τελικά υποψήφιο και να τον αφήσει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, όμως στο ερώτημα «θέλετε Ζεμπίλη η άλλο υποψήφιο» μόνο το 35.1% απαντά θετικά και ένα ποσοστό 64.9% αναζητεί «άλλη λύση» που σε γενικές γραμμές προσανατολίζει το κόμμα στην συνθετική λύση Παπαγεωργόπουλου για να μαζέψει τα «κομμάτια» της παράταξης και να «ψαρέψει» ψήφους από το σοσιαλιστικό στρατόπεδο αν επαναληφθουν τα διασπαστικά φαινόμενα
προηγουμένων εκλογών.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο μπορεί να εμφανίζεται μία υπεροχή Αναγνωστάκη έναντι του Παγώνη, όμως ένα ποσοστό της τάξης του 37.9% φαίνεται να μην έχει πεισθεί για τις υποψηφιότητες και δηλώνει «αδιευκρίνιστη» την διάθεση του, η περιμένει την επιλογή της Ιπποκράτους για να πάρει θέση, όμως και οι δύο υποψηφιότητες «κερδίζουν τον Θ. Ζεμπίλη χωρίς όμως «αποστάσεις ασφαλείας» ενώ και εδώ ένα ποσοστό 31.2% δεν ψηφίζει κανέναν από τους τρείς!!

Στις υποψηφιότητες για Περιφερειάρχη από την Εύβοια με μικρή διαφορά προηγείται στις προτιμήσεις ο Γ. Παπαγεωργίου από τον Θ. Μπουραντά που ακολουθεί «κατά πόδας» (23.9% και 22.4% αντίστοιχα) ενώ με μεγάλη διαφορά και στην 4η θέση βρίσκεται ο Δ. Πιπεργιάς πίσω και από τον Γ. Αλεξίου, ενώ και εδώ ένα 30.4% παραμένει «αδιευκρίνιστο» εως «αδιάφορο» λόγω της πράσινης κυρίως διακυβέρνησης αλλά και την απογοήτευσης από τους Ευβοιώτες πολιτικούς όπως φα’ινε ται στον σετικό πίνακα.

Το 46.9% είναι απογοητευμένο από τους Ευβοιώτες πολιτικούς στις αυθόρμητες απαντήσεις τους (δεν υπήρχε λίστα) και στο υπόλοιπο που μοιράζονται έρχεται πρώτη η Κατ. Περλεπέ με ποσοστό 11.4% και δεύτερος ο Λευτ. Παπαγεωργόπουλος (παρά την απουσία των τελευταίων ετών), ενώ «σφήνα» συνεχίζει να μπαίνει ο Γιαν. Σπανός (!) που σίγουρα έχει αφήσει το «στίγμα» του στην πόλη της Χαλκίδας αφού η δημοσκόπηση διεξήχθη στα όρια του νεου Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων.

Οσον αφορά την εικόνα της σημερινής κυβέρνησης είναι αρκετά κακή και σε ποσοστό 81.5%, ενώ το 84% πιστεύει ότι θα χειροτερέψουν ακόμα περισότερο τα πράγματα για τους πολίτες, η δε απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής φαίνεται σαφέστατα στην πρόθεση ψήφου οπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μόλις φθάνουν και οι δύο μαζί στο 38% ενώ ένα σημαντικό ποσοστό του 39.4% δεν θα ψήφιζε κανένα από τα σημερινά κόμματα στην βουλή, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για νέες πολιτικές προτάσεις η σε περίπτωση που γίνουν σύντομα εκλογές να μην προκύπτει αυτοδυναμία και να πάνε σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *