ακόμη περιμένουν….

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η κυβερνητική αδιαφορία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά, η οποία έπληξε την περιοχή της Καρύστου, στις 21 Αυγούστου του 2010.

 Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του δήμου Καρύστου για την εγκατάλειψη και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης μέχρι σήμερα – εκτός από την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης- με το αιτιολογικό ότι εξέλειπαν οι λόγοι που την επέβαλαν, δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια και δεν έχουν δρομολογηθεί έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

 

Ο δήμος καταβάλλει προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, καθώς δρόμοι κατέστησαν αδιάβατοι αγωγοί και ρέματα μπαζώθηκαν εξαιτίας της μεταφοράς φερτών υλών από τις καμένες εκτάσεις.

 

Επίσης, σε εκκρεμότητα παραμένει η καταβολή της δαπάνης για τη μίσθωση χωματουργικών μηχανημάτων για την πυρόσβεση, η δαπάνη τροφοδοσίας μεγάλου αριθμού πυροσβεστών και εθελοντών που συμμετείχαν στην πυρόσβεση για αρκετές ημέρες.

 

Σχετικά έγγραφα έχει αποστείλει ο δήμος Καρύστου προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρακαλώντας για τις άμεσες ενέργειες, τα οποία ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, κ. Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *