άφησαν τα παιδιά χωρίς λεωφορείο..!

Ο Συνδυασμός "Δημιουργία Όραμα Συνείδηση" του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων με επικεφαλής τον κ. Ψαθά Γιώργο στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης που ασκούν ζητούν από τον δήμαρχο κ. Μπουροδήμο Γιάννη να αναλάβει τις ευθύνες του και να μεριμνήσει για την επίλυση του προβλήματος της διακοπής της μεταφοράς των μαθητών των δημοτικών σχολείων, που επί σειρά ετών γίνεται με λεωφορείο του Δήμου.

"Στην πόλη των Ψαχνών επί σειρά ετών ένα λεωφορείο του Δήμου διατίθεται σε καθημερινή βάση για τη μεταφορά των μαθητών των Δημοτικών σχολίων.

Ωστόσο, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι μαθητές των σχολείων μάταια περίμεναν από τις 7:15 το πρωί μέσα στο κρύο το λεωφορείο, το οποίο τελικά δεν πέρασε, επειδή οι αρμόδιοι του Δήμου ''γνωμοδότησαν'' πως ο οδηγός που επί πολλά χρόνια πραγματοποιεί αυτά τα δρομολόγια δεν έχει το θεσμικό δικαίωμα κι έτσι αποφάσισαν την ακινητοποίηση του λεωφορείου.

Επισκεφθήκαμε τους αρμοδίους του Δήμου, μεταξύ των οποίων και την αντιδήμαρχο κα Κατσίκα-Λαφαζάνη Ανθούλα και ζητήσαμε να μας εξηγήσουν τους λόγους αυτής της απόφασης και πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

Από τις απαντήσεις που λάβαμε, διαπιστώσαμε ότι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια, χωρίς καν να έχουν προηγουμένως ενημερώσει τους Συλλόγους γονέων και τους Διευθυντές των σχολείων, ενώ ούτε και σε θέση ήταν να μας πουν τι μέτρα θα πάρουν και για πόσο διάστημα οι μαθητές θα μείνουν χωρίς μέσο μεταφοράς.

Πέραν τούτων, ο τρόπος της αντιμετώπισής μας ήταν ιδιαίτερα αλαζονικός, δείχνοντας μάλιστα και την έλλειψη ευαισθησίας των αρμοδίων το πρόβλημα που ανακύπτει τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους

Ως αντιπολίτευση καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια και καλούμε το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου να επανακυκλοφορήσει άμεσα το λεωφορείο ή να βρει άλλο τρόπο εξυπηρέτησης των μαθητών.

Παράλληλα, ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση, στην οποία θα πρέπει να ειδοποιηθούν, ώστε να παραβρεθούν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *