“άδειασμα” κατά συνήδειση…..

Η εκλογή του Αργύρη Ελληνικού ως Συμπαραστάτη του Πολίτη στον Δήμο Χαλκιδέων πέρασε σε δεύτερο πλάνο, λόγω τη πολιτικής συμπεριφοράς του Χρ. Παγώνη κατά της ψηφοφορίας, που στην «κυριολεξία …άδειασε» την υποψήφια του συνδυασμού του Μαρία Γερογιάννη κατά την δεύτερη ψηφοφορία, υπερψηφίζοντας την υποψηφιότητα του Αργ. Ελληνικού «αφήνοντας» την Γερογιάννη με μία ψήφο!

Αν και οι υποψηφιότητες τυπικά ήταν «ανεξάρτητες» στην ουσία είχαν συζητηθεί στις παραταξιακές συναντήσεις που προηγήθηκαν της συνεδρίασης, με την παράταξη του Θαν. Ζεμπίλη να καταλήγει στην υποψηφιότητα του Αργ. Ελληνικού και αυτή η «γραμμή» να τηρείται μέχρι τέλους έως την τελευταία στιγμή ο Δημ. Τσαρούχας απέσυρε την υποψηφιότητά του μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή.

Αντιθέτως η Μαρία Γερογιάννη από νωρίς είχε ενημερώσει τον Χρήστο Παγώνη για την υποβολή της υποψηφιότητάς της, απόφαση την οποία δέχθηκε ο αρχηγός της παράταξης χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, γεγονός που διαμήνυε τι θα ακολουθούσε στην συνέχεια.

Κατά την διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας η «υποψήφια» της παράταξης του Χρ. Παγώνη (στις εκλογές) δεν πήρε ούτε τις ψήφους (συνολικά) της παράταξης με την οποία έδωσε την μάχη των εκλογών, αφού από τους έντεκα (11) παριστάμενους πήρε τους δέκα (10)!

Το «κλου», όμως της υπόθεσης προέκυψε κατά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, όπου ο Χρ. Παγώνης ανακοίνωσε «ψήφο κατά συνείδηση» (sic!), δίνοντας «πράσινο φως» στην εκλογή Ελληνικού, αφού και οι έντεκα (11) πλέον υπερψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας, αφήνοντας την Μαρία Γερογιάννη «μόνη» στην μάχη!

Αν και η παράταξη του Χρ. Παγώνη «αιτιολογημένα» μπορούσε να υποχρεώσει τον Θαν. Ζεμπίλη στην πρώτη του «ήττα» στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν τούτοις το αγνόησε (για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής) και συντάχθηκε με τις απόψεις της πλειοψηφίας για μία τόσο κρίσιμη και ουσιαστική θέση, όπως είναι αυτή του «Συμπαραστάτη»!

Είναι σαφές ότι ο Χρ. Παγώνης πρέπει «ΔΗΜΟΣΙΩΣ» να αιτιολογήσει την απόφασή του αυτή, δεδομένου ότι υπάρχει και πολιτικό θέμα που αφορά τον ίδιο, αφού κανονικά θα έπρεπε και στον δεύτερο γύρο να ψηφήσει την υποψηφιότητα της Μαρίας Γερογιάννη, όχι μόνο ως εγνωσμένης αξίας νομικό, αλλά και ως μέλος της παράταξης που μαζί έδωσαν την μάχη των εκλογών!

Και εν κατακλείδι, να καταλάβουμε και εμείς «αν στην δεύτερη ψηφοφορία ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση (!), στην πρώτη πως ψήφησαν και τι άλλαξε από την πρώτη ως την δεύτερη» εκτός από το γεγονός ότι «δεν θα εκλέγετο Συμπαραστάτης στο προχθεσινό συμβούλιο»!

Να μάθουμε δηλαδή το «παρασκήνιο»!

Για την ιστορία στην πρώτη ψηφοφορία έλαβαν:

Ελληνικός 23

Γερογιάννη 10

Σακεραλάκη 1

και Σιβίλια 1.

Επίσης βρέθηκαν 3 λευκά και 1 άκυρο.

Στην δεύτερη μεταξύ Ελληνικού και Γερογιάννη, έλαβον:

Ελληνικός 34

Γερογιάννη 1

και βρέθηκαν 6 λευκά!

Στην σύντομη ομιλία του ο Αργ. Ελληνικός δεσμεύτηκε ότι «θα έχει την πόρτα του ανοιχτή για όλους τους πολίτες», αφού θεωρεί ότι «η θέση αυτή είναι υποχρέωση, μία αποστολή που του ορίστηκε», ευχαριστώντας θερμά τον Θαν. Ζεμπίλη που τον πρότεινε ως υποψήφιο στο Δημοτικό συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *