υπουργός, “ατζέντης ιδιωτικών συμφερόντων”!!

Επιστολή απέστειλε στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κος Διαμαντίδης, με την οποία «υποδεικνύει» την αλλαγή της προηγούμενης αρνητικής απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας για τον υποθαλάσσιο αγωγό της PANOIL.

 Για το θέμα αυτό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κος Διαμαντίδης, έστειλε επιστολή-υπόδειξη στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας για να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή του που ήταν αρνητική για τον υποθαλάσσιο αγωγό της PANOIL.

     Είναι πρωτοφανές ένας Υπουργός να στέλνει επιστολή για ιδιωτικό έργο! Είναι προκλητικό να λειτουργεί ένας Υπουργός σαν ατζέντης ιδιωτικών συμφερόντων! Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται ακύρωση της ομόφωνης απόφασης του Λιμενικού Ταμείου. Εξάλλου η αρνητική απόφαση δεν είχε προϋπόθεση τους περιβαλλοντικούς όρους που φρόντισε να υπογράψει η κα Γερακούδη. Ήταν άρνηση της σκοπιμότητας του έργου.

     Η επιστολή του Υπουργού προσβάλλει την αυτονομία του Λιμενικού Ταμείου. Βάζει τις βάσεις για πιθανές μεγάλες ρυπάνσεις στον κλειστό κόλπο της Αυλίδας. Δεν εντάσσεται σε κανέναν ευρύτερο σχεδιασμό για την περιοχή, παρά μόνο σε μικροπολιτική εξυπηρέτηση συμφερόντων. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος στο έργο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *