υποβάθμιση του Σχολικού Κέντρου Αυλωναρίου

Το θέμα της επιχειρούμενης υποβάθμισης του Σχολικού Κέντρου Αυλωναρίου με τη μείωση κατά δύο οργανικών θέσεων του αριθμού των διδασκόντων, φέρνει στη Βουλή ο υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, καταθέτοντας ως αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικό έγγραφο της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως υπογραμμίζεται: « η υποβάθμιση συνδέεται με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Συκιών, που αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία.

Το Σχολικό Κέντρο Αυλωναρίου προήλθε από συνένωση άλλων σχολείων, που οι ίδιοι οι γονείς συναίνεσαν στην αναστολή λειτουργίας τους, για να δώσουν καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά τους. Το Δημοτικό Σχολείο Συκιών επαναλειτούργησε αιφνιδιαστικά, τον περασμένο Οκτώβρη, με μόλις επτά παιδιά στην πρώτη τάξη και με τη δικαιολογία, ότι υπάρχουν άλλα επτά παιδιά στο νηπιαγωγείο. Η αιφνίδια και εσπευσμένη, σε προεκλογική περίοδο, επαναλειτουργία του δεν έγινε με επεξεργασία όλων των στοιχείων που δικαιολογούν την επανίδρυση όσο και τη λειτουργία του σε βάθος χρόνου. Τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία ή ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα τα έχει κρίνει παντελώς ακατάλληλα για να μεταδώσουν τη γνώση που απαιτούν οι σημερινές καταστάσεις». 

Επίσης, αναφέρεται, ότι δεν είναι λογικό για 7  παιδιά να καταδικάσουν 150 και εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας, οι οποίες «υποβιβάζουν το δημοτικό σχολείο που φοιτούν τα παιδιά και αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη και τη γενικότερη παιδεία των μικρών παιδιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *